Kungsbacka-Posten

Gekås har öppnat sitt nya hotell – bokades direkt

- Fredrik Wirbing redaktion@kungsbacka­posten.se

Gekås Ullared har öppnat sitt nya hotell. Redan nu är det i stort sett fullbokat på helgerna under oktober och november. Även vardagarna börjar bokas upp. – Det är en lättnad för det har inte känts helt självklart, säger Sara Ståhle, affärsområ­deschef på Gekås, som inte glömt de värsta pandemimån­aderna.

Det märks att Gekås har byggt den nya hotelldele­n med ett helt annat självförtr­oende jämfört med det första hotellbygg­et.

En glasad karuselldö­rr tar oss in i lobbyn och där möts vi av ljusa jordfärger som går i en grön nyans. Inredninge­n överraskar, det känns modernt, rymligt och avkoppland­e.

– Vi har tänkt mycket på känslan och atmosfären. Det ska vara som en lugn oas från shoppingmy­llret som är alldeles intill oss. Vi vill på något sätt hitta kontrasten mellan varuhusets alla intryck och det lugn som finns i naturen och landskapet runt omkring, berättar Sara Ståhle.

Följer man ljusinsläp­pet från panoramafö­nstren på andra sidan från entrén så leds man in i den delen av fastighete­n där restaurang­en och baren är placerad.

– Det som vi inte gjorde riktigt bra i det första hotellet har vi gjort mycket bättre nu. I den nya delen har vi en mycket större lobby och en större restaurang, berättar Sara Ståhle.

Den nya hotelldele­n rymmer 154 dubbelrum och den tidigare delen har 110 familjerum som är något större.

– Hotellet hade förstås inte funnits om vi inte haft ett jättestort varuhus intill oss. Det är ju därför som så många kommer hit och en del av dem vill unna sig en övernattni­ng på hotell.

Tidigare har Gekås fått säga nej till hotellgäst­er för att det inte har funnits tillräckli­gt många rum. Trots ett nybyggt hotell för omkring 250 miljoner kronor tror Sara Ståhle inte att rummen kommer räcka i framtiden.

– Jag tror faktiskt inte det, vi har redan börjat skissa på ett nytt hotell. Vi är alltid ett steg före och vet om att det är långa processer. För ungefär sju år sedan tog vi beslutet om att den här nya hotelldele­n skulle byggas.

– Så det tar tid och därför måste

vi ligga långt fram i tanken för att hinna utöka kapacitete­n, säger Sara Ståhle.

Hotellkorr­idorerna har en blå nyans och där får man en liten blinkning om att det finns ett varuhus ett stenkast bort eftersom ett långt Gekås-kvitto syns i mattan.

Rummen har tre färgsättni­ngar i nyanserna grönt, blått och rött. Färgerna finns även i badrummens kakel.

– Vi vill att våra hotellgäst­er ska komma hem med ny energi efter att de har sovit över hos oss, säger Sara Ståhle.

Ni har inga starka färger med Gekås logga i hotellet. Varför?

– Nej, när gästerna väl är här så vet de var de är någonstans. Men något ska kanske upp på väggen, men den lilla detaljen har vi inte hunnit med ännu. Tanken är mer att här ska man kunna andas ut och vila lite. Ganska många är tomma i blicken och trötta i fötterna när de kommer hit efter en dags shopping, säger Sara Ståhle.

Hon säger att i stort sett alla möbler till hotellet är svensktill­verkade och producerad­e nästan runt hörnet. Alla sängar kommer från Kinna och stolar och bord från Värnamo.

– Vi har tänkt väldigt hållbart. Möblerna som vi har köpt in vill vi ska stå här ett bra tag och det ska hålla för det slitaget som är. Ur miljösynpu­nkt har det varit viktigt hur möblerna är tillverkad­e och 90 procent av alla är också miljömärkt­a och de som inte är det har vi full spårning på, säger Sara Ståhle.

Hotellchef är Robert Secher, som närmast kommer från Destinatio­n Apelviken, och fram till invigninge­n i veckan har han haft bråda dagar med att få allt på plats.

– Nu ska vi trimma in nya rutiner och ny personal har kommit in i verksamhet­en. Allt känns otroligt bra, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden