Kungsbacka-Posten

Polisen utreder samband efter våg av butiksstöl­der

Den fräcka stölden på Hede Fashion Outlet under tisdagskvä­llen var en i raden av klädstölde­r senaste månaden. Polisen vågar dock inte spekulera i om det råder några samband. – Det får utredninge­n visa, säger Jenny Andersson vid Kungsbacka­polisen.

- Daniel Blomqvist daniel.blomqvist@kungsbacka­posten.se

Tre tjuvar lyckades på tisdagskvä­llen undkomma polisen till skogs trots att hundar var inkopplade. Trion jagades efter att ha genomfört en stöld i butiken Sail Racing vid Hede Fashion Outlet. Händelsen inträffade när butiken fortfarand­e var öppen, men ingen i personalen ska ha skadats fysiskt då det inte ska ha rört sig om ett rån.

– Det stämmer att det hände under öppettid. Händelsen är rubricerad som grov stöld, säger Jenny

Andersson, tillförord­nad gruppchef vid polisen i Kungsbacka. Har det kommit fram något mer gällande gärningspe­rsonerna?

– Nej, vi har inte hittat några misstänkta ännu. Nu blir det ett utrednings­arbete där vi bland annat hämtar in film från övervaknin­gskameror samt pratar med målsägande för att se vad för typ av gods som stulits, fortsätter Jenny Andersson.

Vet ni värdet på det som stals? – Nej, vi har inget värde ännu. I början av oktober togs en man på bar gärning på Kungsmässa­n när han försökte stjäla varor till ett uppskattat värde av 10 000 kronor på Naturkompa­niet. Samma dag greps även två yngre kvinnor för snatteri i klädbutike­r på Kungsmässa­n. Den 28 september greps två personer i samband med vad som rubriceras som rånförsök vid en klädbutik på mässan, och vid Hede Fashion Outlet greps en person som försökte stjäla skor till ett värde av cirka 6 000 kronor i en skoaffär i september.

Huruvida det råder något samband mellan tisdagens stöld på Sail Racing vid Hede Fashion Outlet och de andra stölderna vill dock polisen inte spekulera om.

– Inget som vi vet i nuläget. Det får utredninge­n visa, säger Jenny Andersson.

Kungsbacka-Posten har sökt Sail Racing som i nuläget inte kan kommentera händelsen.

” Nu blir det ett utrednings­arbete där vi bland annat hämtar in film från övervaknin­gskameror

Jenny Andersson

Kungsbacka­polisen

 ?? BILD: MIA SANDBLOM ?? På tisdagskvä­llen jagade polisen en trio efter en fräck stöld vid Hede Fashion Outlet.
BILD: MIA SANDBLOM På tisdagskvä­llen jagade polisen en trio efter en fräck stöld vid Hede Fashion Outlet.
 ?? ARKIVBILD: MATS H LJUNGQVIST ?? Även Kungsmässa­n har drabbats av stölder i klädbutike­r den senaste tiden.
ARKIVBILD: MATS H LJUNGQVIST Även Kungsmässa­n har drabbats av stölder i klädbutike­r den senaste tiden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden