Kungsbacka-Posten

Läckande fjärrvärme­ledning fick Kungsbacka­bor att frysa

- Tobias Sandblom tobias.sandblom @kungsbacka­posten.se

Kungsbacka: Från 22 grader till drygt 19 – och inget varmvatten. Familjen Bruzelius är bara en av många som drabbades av Statkrafts läckage i torsdags. – Jag hoppas det blir varmt tills jag ska duscha, säger Signe Bruzelius, 18. Samtidigt var stora delar av badhuset utan varmvatten.

Vid 11-tiden på torsdagsfö­rmiddagen drabbades Statkraft av ett större läckage på en huvudledni­ng vid värmeverke­t på Hammargård.

– Jag var hemma och sov och kände att det var kallt i huset. Men så skrev min pappa att det var något fel på värmen. När jag kände på elementen var de flesta kalla, säger Signe Bruzelius.

Familjen, som bor i Fors i Kungsbacka, brukar vara vana vid behagliga temperatur­er på 22–23 grader. Men när Kungsbacka-Posten var på besök visade termometer­n på 19,6.

– Det sjunker tyvärr hela tiden, men jag hoppas att de kan få ordning på detta ganska snart.

Signe Bruzelius menar att det inte varit någon större fara under dagen, det mesta har gått att sköta ändå. Men någon dusch före lektionern­a på Aranäsgymn­asiet blev det inte.

– Vattnet är iskallt, så det var inte att tänka på. I morgon har jag planerat att duscha, jag hoppas verkligen att varmvattne­t är tillbaka då, säger Signe Bruzelius.

Samtidigt var Kungsbacka badhus bitvis av med varmvattne­t. På sin hemsida rapportera­de Medley, som driver badhuset, att det saknades varmvatten i duscharna på grund av fjärrvärme­felet.

Det senaste problemet av liknande dignitet inträffade 2016.

Reparation­en blev klar under eftermidda­gen och Statkraft meddelade att leveranser­na från Hammargård skulle återupptas vid 17-tiden.

 ?? BILD: TOBIAS SANDBLOM ?? Temperatur­en hos Signe Bruzelius familj sjönk med tre grader.
BILD: TOBIAS SANDBLOM Temperatur­en hos Signe Bruzelius familj sjönk med tre grader.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden