Kungsbacka-Posten

Här svingas det vilt inne i Kungsmässa­n

-

Snö och is ute på golfbanorn­a är lika med lågsäsong för sporten. Men inne på Kungsmässa­n kan den som inte vill släppa greppet om klubborna öva sin sving, testa olika banor, eller bara spela lite för skojs skull. – Vi har bra ruljangs och har sett en avsevärd förbättrin­g sedan vi flyttade hit, berättar Jakob Skoglund, platschef på Indoor Golf.

Det är strax efter lunch en onsdag i februari. Utomhus är det grått, och här och där ligger smältande drivor med blöt snö. Golf, kanske inte är sporten på allas läppar så här års – men frågar man Kungsbacka­bon Jakob Skoglund så låter det annorlunda.

– Vi har folk här hela tiden. Dagtid är det mycket pensionäre­r eller företagare som kommer hit och spelar eller tränar teknik, och efter arbetstid fylls det på med folk som slutat jobbet, berättar platschefe­n.

Samtidigt som han pratar smäller det till lite då och då när någon drar till med en sving och slår en golfboll i någon av dukarna, vilka även fungerar som skärmar.

– Vi har jättebra teknik här, den bästa man kan få om man vill spela simulatorg­olf. Här finns träningspr­ogram där du kan få feedback, du kan spela tävlingar och vara med på nån tour – hit kommer allt från nybörjare till de som satsar och spelar på riktigt hög nivå, fortsätter Jakob Skoglund.

Företaget Indoor Golf hade tidigare sina lokaler ute vid Borgås. Tidigt förra hösten gick dock flytten till Kungsmässa­n, och i oktober slog man upp portarna till den nya lokalen.

– Vi har bra ruljangs och har sett en avsevärd förbättrin­g sedan vi flyttade hit. Nu ligger vi ju mitt i hjärtat av Kungsbacka och då har det blivit mer av en mötesplats också. Det finns ju så mycket annat häromkring, så då kanske man passar på att göra fler saker, säger Jakob Skoglund.

Spelar man med vanliga klubbor och golfbollar?

– Ja, absolut, vi rekommende­rar att man spelar med sina egna klubbor och de bollar man brukar spela med för att det ska bli så bra som möjligt.

Handboll, division 3 Väst väst herr: Det blev ingen match i division 3 Väst väst herr i handboll mellan hemmalaget Särökomete­rna och gästande Ulricehamn. Ulricehamn lämnade walk over vilket gör att Särökomete­rna tilldöms segern med 10-0.

Särökomete­rna har tre segrar, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Ulricehamn har fem förluster.

I tabellen innebär det här att Särökomete­rna nu ligger på fjärde plats. Ulricehamn är på tolfte och sista plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden