Kungsbacka-Posten

Tommy tillbaka i spåret runt sitt hus

- Mia Sandblom mia.sandblom@kungsbacka­posten.se

Tövädret är här, men hos Tommy Bengtsson, 77, i Torred finns det tillräckli­gt med snö för att ännu ett år ladda upp inför Vasaloppet. Han har dragit upp ett spår runt sitt hus – och kan åka flera hundra varv om dagen. – Jag skyddar snön under en presenning, och sedan strör jag ut den där det behövs, säger han.

36 Vasalopp har det blivit genom åren, och om några veckor är det dags för ännu ett. Tommy Bengtsson

bor på höjden i Torred, i Kullavik, och i hans trädgård ligger snön lite längre än på andra ställen i Kungsbacka.

Det drar han nytta av. Kungsbacka­Posten har tidigare skrivit om Tommys vana att skapa ett 125 meter långt skidspår i trädgården, där han tränar inför det klassiska loppet mellan Sälen och Mora. Nu är han i gång igen.

– I går åkte jag i två timmar. Det är helt underbart, man blir lycklig av att åka skidor, säger han.

Vasaloppet arrangeras den första söndagen i mars och till dess hoppas Tommy Bengtsson att han hinner få några fler träningsmi­l i benen.

Han tränar så fort det finns snö, och nytt för i år är att spara en hög med snö under presenning i skuggan. Där ligger den skyddad från regn och sol, och kan användas när spåret håller på att smälta bort.

Från hustaket droppar det oroväckand­e mycket från snömassan, och enligt väderleksr­apporten går hela Kungsbacka en mildare framtid till mötes. Den närmsta veckan ska det vara flera plusgrader. Men Tommy Bengtsson oroar sig inte för att barmarken ska förstöra uppladdnin­gen inför Vasaloppet.

– Nej nej, jag har snö så jag klarar mig ett tag till. Och när det inte är snö så promenerar jag eller cyklar. Jag sitter inte still, det är inget för mig.

Se film på webben

På kungsbacka­posten.se finns en film från Tommy Bengtssons träningspa­ss i trädgården. Du som läser e-tidningen kan klicka här för att komma direkt dit.

 ?? BILD: TOBIAS SANDBLOM ?? Tommy Bengtsson har tränat inför många Vasalopp i trädgården i Torred i Kullavik.
BILD: TOBIAS SANDBLOM Tommy Bengtsson har tränat inför många Vasalopp i trädgården i Torred i Kullavik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden