Kungsbacka-Posten

Jakten på nästa vd har börjat

- Tobias Sandblom tobias.sandblom@kungsbacka­posten.se

Fjärås: Än har inte någon annons gått ut. Trots det har ett tiotal personer visat intresse för tjänsten som vd för Tjolöholm. – Tidigast sista kvartalet detta år har vi en ny vd på plats, säger Berit Bergström (M), ordförande för stiftelsen Tjolöholm.

I samband med ett styrelsemö­te i slutet av förra året fick dåvarande direktören, Patrik Olderius sparken.

Kungsbacka-Posten kunde berätta anledninge­n. Han hade på eget bevåg anlitat en konsult för att arbeta med att bygga om Manegen.

– Vd får besluta om vissa saker upp till ett prisbasbel­opp (52 500 kronor). Utöver det måste han ha styrelsens godkännand­e. Vi fick ett namn på en konsult som Olderius anlitat och jag som ordförande ifrågasatt­e detta, sa Berit Bergström till tidningen.

Nu är Tjolöholm på jakt efter en ny vd. Fram till dess har Hans Helander och Elisabeth Pettersson ansvaret som tillförord­nade direktörer.

– De delar vd-uppdraget fram till dess att vi har en ny. Eller att de inte skulle orka. Men de kör på för fullt.

Berit Bergström vill inte säga om någon av dem tar över tjänsten på heltid. Det viktigaste är att hitta någon som passar, säger Bergström.

– Nu ska vi ta ställning till om vi ska rekrytera internt eller med hjälp av en extern rekryterin­gsbyrå. Vi har lagt in i budgeten att vi tidigast kommer att ha en ny vd på plats sista kvartalet i år.

Flera personer har redan skickat in en ansökan eller på annat visat intresse för vd-posten.

– Det handlar om ett tiotal ungefär. Det här är uppenbarli­gen en position som lockar. Men alla måste söka tjänsten, alla kommer att behandlas lika, säger Berit Bergström.

 ?? BILD: TOBIAS SANDBLOM ?? Flera har visat intresset för tjänsten som vd på Tjolöholm.
BILD: TOBIAS SANDBLOM Flera har visat intresset för tjänsten som vd på Tjolöholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden