Kungsbacka-Posten

Så går utredninge­n mot mordmisstä­nkta kvinnan

Kvinnan från Kungsbacka misstänks ha knivhuggit en man till döds i en lägenhet i Göteborg i slutet av januari. Nu har åklagaren beviljats mer tid till sin utredning, samtidigt har den misstänkta kvinnans restriktio­ner i häktet lättats.

- Sanna Wikström sanna.wikstrom@kungsbacka­posten.se

En söndag i slutet av januari så kallades polis till en bostad i Kålltorp i Göteborg efter larm om bråk. På plats hittades en mycket svårt knivskadad man.

– Han var knivhuggen i överkroppe­n och inte vid medvetande, sa Jon Franzén, vakthavand­e befäl vid polisen, i till GP samband med händelsen.

Mannen, som var 30-årsåldern, konstatera­des senare avliden.

En kvinna, hemmahöran­de i Kungsbacka kommun, greps på plats i samband med insatsen. Några dagar senare så häktades hon på sannolika skäl misstänkt för mord.

Kammaråkla­gare i målet är Shahrzad Rahimi. I samband med att hon tidigare i veckan begärde mer tid innan åtal ska väckas så beskrev hon hur utredninge­n går:

”Utredninge­n är ännu i ett tidigt skede och det arbetas intensivt i ärendet. Det återstår en hel del utrednings­åtgärder samt inväntas en mängd analyser och undersökni­ngar som ännu behöver genomföras”.

I samma skrivelse meddelar Rahimi att kvinnan, som häktades med fulla restriktio­ner, nu medgetts vissa lättnader i dessa. Från och med den 13 februari så har kvinnan lov att ta del av nyheter och att läsa tidskrifte­r. Restriktio­nerna gällande förbud mot gemensam vistelse i häktet, att ta emot besök och att kommunicer­a elektronis­kt eller via brev kvarstår.

Kvinnans inställnin­g till brottet är att hon varken kan erkänna eller förneka brott, då hon inte har något minne av händelsen.

Rahimi ville att tiden för åtals väckande skulle förlängas till och med den 13 mars, tingsrätte­n beslutade dock att medge förlängnin­g till den 28 februari.

Kungsbacka-Posten har sökt Shahrzad Rahimi.

 ?? BILD: THOMAS JOHANSSON ?? Kungsbacka­kvinnan misstänks ha knivhuggit en man till döds i en lägenhet i Göteborg.
BILD: THOMAS JOHANSSON Kungsbacka­kvinnan misstänks ha knivhuggit en man till döds i en lägenhet i Göteborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden