Kungsbacka-Posten

Zócalo först ut i nya matsatsnin­gen

Hede fashion outlet satsar på matutbudet. Tre nya restaurang­er är på gång, i en lokal. Den första att sajna ett kontrakt är den mexikedjan Zócalo. – Jag tror på Hede, och det känns underbart att vara tillbaka i Kungsbacka, säger Glenn Höckert.

- Mia Sandblom mia.sandblom@kungsbacka­posten.se

Efter 33 år i USA är han alltså hemma igen.

– Kungsbacka har på något sätt alltid varit mitt hem. Jag växte upp här, från jag var fem till ungefär 25, jag gick i skolan här, säger Glenn Höckert.

I USA var han i alla år på något sätt involverad i restaurang­drift, dels som franchiset­agare, och dels som egen. Men för fyra år sedan valde han att återvända hem, till sin mamma som börjat bli äldre.

– Jag har en dotter som är mer amerikan än svensk, och nu är hon tillräckli­gt gammal för att jag ska kunna göra detta. Hon gav mig en klapp på ryggen, och sa att hon klarar sig, säger Glenn Höckert.

Tanken var att fortsätta inom restaurang­branschen, men väl hemma kom en pandemi som sköt upp planerna. Därför har det gått fyra år sedan Glenn gjorde det han älskar mest, och nu är han glad, men nervös. Han har precis skrivit kontrakt med Hede Fashion Outlet om att han som franchiset­agare ska driva Zócalo på köpcentrum­et.

– Jag gillar maten, som är fräsch och som smakar bra. Och jag gillar Hede Fashion Outlet, det har varit ett bra samarbete, de satsar, säger han.

Det är Onsalabon Jonas Wendert som är Zócalos franchiseg­ivare, och han har länge letat efter en passande lokal i Kungsbacka. Även han är nöjd med att den första etablering­en i staden sker på just Hede.

– Matutbudet där har varit pinsamt, det har knappt funnits någonting att välja på. Mest fik. Nu får vi lokalen bredvid Diné Burger. Det är en jättestor lokal som ska delas i tre, så ytterligar­e två restaurang­er ska öppna när renovering­en är klar, säger han.

Samlat på en plats kommer alltså flera serveringa­r stå klara inför sommaren. Zocálo siktar på att öppna 1 maj, och utbudet är mexikansk mat, som burritos, bowls, tacos och quesadilla­s.

– Vi ska ha pickup, så man kan hämta maten utanför köpcentrum­et, säger Jonas Wendert.

Det kan bli fler satsningar i Kungsbacka. Man letar fortfarand­e även efter en lokal närmare centrum.

– I Glenns kontrakt står det att han ska tillfrågas först om det öppnas ytterligar­e en restaurang i Kungsbacka. Han är med på det, han vill växa. Men det ska kännas rätt, och de får inte äta upp varandra, säger Jonas Wendert.

 ?? BILD: DICK GILLBERG ?? Hede Fashion Outlet satsar på flera nya restaurang­er i vår.
BILD: DICK GILLBERG Hede Fashion Outlet satsar på flera nya restaurang­er i vår.
 ?? BILD: GP ?? En rätt från Zócalos restaurang i Nordstan, Göteborg.
BILD: GP En rätt från Zócalos restaurang i Nordstan, Göteborg.
 ?? BILD: PRIVAT ?? Glenn Höckert ska som franchiset­agare driva Zócalo på köpcentrum­et.
BILD: PRIVAT Glenn Höckert ska som franchiset­agare driva Zócalo på köpcentrum­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden