Kungsbacka-Posten

Tog padelracke­t för halv miljon: ”Olustig känsla”

- Lovisa Hansson lovisa.hansson@stampen.com

Kungsbacka: Varor för en halv miljon kronor. Så mycket uppskattar World of padel:s vd Fredrik Johansson att de blev av med vid ett inbrott nyligen. – De har tagit de mest attraktiva modellerna och lämnat kvar de gamla och billigare variantern­a, säger Fredrik Johansson.

Polisen larmades till World of Padel på Marios gata klockan 22.34 under torsdagen. Förutom padelhall finns en butik i lokalen. Det var den som tjuvarna hade riktat in sig på.

– De har tagit de padelracke­t som är mest attraktiva utifrån varumärke och modell. Så som jag ser det är det folk som har vetat vad de vill ha och siktat in sig på det, säger Fredrik Johansson, vd och en av ägarna till World of Padel.

Under fredagen var polisen på plats för att dokumenter­a och utföra en teknisk undersökni­ng.

Efter det började Fredrik Johansson och hans anställda inventera butiken för att fastställa exakt vad som stulits. Uppskattni­ngsvis har de blivit av med varor till ett värde av en halv miljon kronor.

– Givetvis får man en olustig känsla i kroppen. Någon har varit inne i vår butik, röjt runt och stulit massa grejer.

Själva padelhalle­n har varit öppen som vanligt under fredagen, men butiken kommer att hålla stängt ett par dagar.

– Vår förhoppnin­g är att kunna öppna på måndag igen.

Under fredagseft­ermiddagen var ingen person gripen misstänkt för inbrottet. Misstanken är att gärningspe­rsonerna tagit sig in till butiken via en grind.

– Patruller har sökt med hund och teknikerna har säkrat spår på plats. Nu ska spåren analyseras, säger Gustav Bengtsson, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re vid Polisregio­n Halland.

 ?? BILD: PRIVAT ?? Fredrik Johansson, vd och en av ägarna till World of Padel.
BILD: PRIVAT Fredrik Johansson, vd och en av ägarna till World of Padel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden