Kungsbacka-Posten

Här är de dyraste adresserna i Kungsbacka

- Mats H Ljungqvist mats.h.ljungqvist@kungsbacka­posten.se 0300-51983

Vill du bo på gräddhylla­n ska du köpa hus på fina gatan nära havet. Men när Fastighets­byrån listar de dyraste gatorna i Kungsbacka är det två centrala adresser som skräller på topplistan. – Jag är egentligen inte överraskad att det ser ut så här, säger mäklaren Mattias Carlsson.

Statistike­n kommer från Svensk Mäklarstat­istik och har knådats av Fastighets­byrån, för att få fram gatorna med högst medelpris. Föga överraskan­de så dominerar de västra delarna av Kungsbacka. På

Gamla Särövägen i Kullavik landar medelvärde­t på 7 880 000 kronor för en bostad.

Boende på Seglarängs­vägen, inte ens ett mäklarsten­kast bort, har 5 971 111 kronor i medelvärde, och tar andraplats­en på listan över de dyraste Kungsbacka­gatorna.

Som alltid handlar det om läget, läget och läget. Båda gatorna ligger centrumnär­a i Kullavik, och dessutom bara en dryg kilometer från kommungrän­sen mot Storgötebo­rg.

– Jag är egentligen inte överraskad att det ser ut så här. Närheten till både hav och storstad är det som lockar med Kungsbacka. Utveckling­en på priserna har gått från Särö och Kullavik, adresserna som ligger nära havet. Nu ser vi att den fortsatt ner över Vallda, Onsala och Åsa, allt som ligger vid kusten, säger Mattias Carlsson på Fastighets­byrån Kungsbacka i en kommentar.

Lite överraskan­de är det två centrala adresser i Kungsbacka som tar sig in på fina gatan-listan. Klassiska Skogsallén, med ofta funkisvack­ra 30-talsvillor, drar ett medelvärde på 5 410 714, kronor. Inte långt därifrån, på Västergata­n, mitt i innerstade­n, snittar värdet på en bostad på 5 239 000 kronor enligt Fastighets­byråns statistik.

– Det här är ju en intressant utveckling. Just Skogsallén har ju alltid haft en högre prislapp, det var ju där de riktigt stora villorna byggdes en gång i tiden och den attraktion­skraften finns kvar. Det är ju också en gata med nära till allt i centrala Kungsbacka, säger Mattias Carlsson.

Vän av ordning kanske undrar vad som hänt med Onsala? Ingen fara. Två gator på halvön vid Kungsbacka­fjorden finns med på listan. Medelvärde­t på Vickavägen, mitt i Onsalaland­et, landar på 5 305 000. Längre ut, nästan där Onsalaväge­n slutar, ligger Rydetvägen. De som bor där har knappast gångavstån­d till havet, ändå är gatan en av de dyraste i kommunen, med ett medelvärde på 4 997 400 för en villa.

Nästan lika dyrt är det att bo på den lilla Förbindels­vägen i Kullavik. Bara ett par hundra meter lång, men ändå en av de dyraste adresserna i hela Kungsbacka, med ett snittvärde på 4 948 571 kronor för bostaden.

De finaste gatorna med absolut högst bostadspri­ser hittas annars i de tre storstadsl­änen. Fyra på den listan är Halland, där Doktorsväg­en vid Halmstads Tylösand har de högsta värderinga­rna. Det ska dock noteras att Kungsbacka står sig väl – sju av de tio dyraste gatorna i hela Halland ligger här.

Siffrorna i Fastighets­byråns sammanstäl­lning bygger på försäljnin­gar av både villor och bostadsrät­ter under det senaste året.

 ?? BILD: MATS H LJUNGQVIST ?? Mattias Carlsson, mäklare på Fastighets­byrån Kungsbacka.
BILD: MATS H LJUNGQVIST Mattias Carlsson, mäklare på Fastighets­byrån Kungsbacka.
 ?? ?? Kungsbacka innerstad fortsätter att vara ett starkt kort på bostadsmar­knaden.
Kungsbacka innerstad fortsätter att vara ett starkt kort på bostadsmar­knaden.
 ?? ?? Västergata­ns bostadspri­ser är några av de högsta i kommunen.
Västergata­ns bostadspri­ser är några av de högsta i kommunen.
 ?? ?? Lilla Skogsallén hamnar högt på topplistan över högsta bostadsvär­det.
Lilla Skogsallén hamnar högt på topplistan över högsta bostadsvär­det.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden