Kungsbacka-Posten

Drömvilla på Onsalas gräddhylla till salu

- Hedda Ottestam hedda.ottestam@stampen.com

En villa i eftertrakt­ade Gottskär på Onsalahalv­ön ligger just nu ute till försäljnin­g med utgångspri­set 17 miljoner. – För många är det här ett drömboende, säger Daniel Sülla, mäklare på Esny.

Utifrån ser villan på Dragsvägen 12 ut som ett ganska klassiskt lyxhus. Med sina 1,5 plan, inklusive ett extra bottenplan för garage, tornar det upp sig högt över marken och ger en känsla av ett slott eller en herrgård.

Men inuti döljer sig modern inredning och trendiga färgval. På entréplan välkomnar ett svart kök med gulddetalj­er och längre in mot vardagsrum­met pryds väggarna av tealfärgad­e lister och väggpanele­r. I rummets hjärta tornar en eldstad i grön sten upp sig.

– De som har gjort det har en känsla för trender och hur saker görs i dag, med färgglada lister och kakelugnar. Det liknar lägenheter jag säljer i Linné, säger Daniel Sülla.

Med flera altaner och balkonger med utsikt över både soluppgång och solnedgång finns det gott om plats för grillhäng med vänner och familj. Men på den 3 269 kvadratmet­er stora tomten finns också skuggiga gräsplätta­r med insynsskyd­d där det går att dra sig undan och vara i fred.

Som om själva huset inte vore nog är det dessutom placerat bara ett stenkast från Gottskärs hamn och på gångavstån­d från caféer och restaurang­er. Ute på halvön Onsala bjuds det på äkta skärgårdsk­änsla.

– Gottskär är gräddhylla­n på Onsala. Särö, som ligger på andra sidan, har också hög standard och överlag är prisbilden högre här än på resten av Onsala, säger Daniel Sülla.

Förutom det rymliga köket och vardagsrum­met rymmer villan även tre sovrum och på tomten finns bastu, pool och två tillbyggna­der som funkar som förråd eller gästhus.

– Det passar definitivt för en hemvändarf­amilj, någon som vill komma utanför stan för att få lug- net men också ett schysst umgänge. Fördelen med Gottskär är att det är ett litet samhälle och det finns ganska mycket sköna grejer att göra där ute. Bland annat en seglarföre­ning, säger Daniel Sülla.

Området i Gottskär är attraktivt och det är inte många som är villiga att lämna ifrån sig sina drömhus. I övriga Onsala är det en annan rotation, där säljs betydligt mer.

– Det här är ett lite mer unikt läge, säger Daniel Sülla.

Då kanske det är nu man ska passa på?

– Man ska definitivt passa på om man vill komma åt den här typen av hus, det är ett ypperligt tillfälle och för många ett drömboende.

 ?? BILD: ESNY ?? Villan tornar upp sig rejält över marken och bjuder på vacker utsikt över Gottskärs hamn.
BILD: ESNY Villan tornar upp sig rejält över marken och bjuder på vacker utsikt över Gottskärs hamn.
 ?? BILD: ESNY ?? Gottskär är ett eftertrakt­at område med få fastighete­r som läggs ut till försäljnin­g.
BILD: ESNY Gottskär är ett eftertrakt­at område med få fastighete­r som läggs ut till försäljnin­g.
 ?? ?? Mäklaren Daniel Sülla jämför villans stilval med trendiga lägenheter i stadsdelen Linné i Göteborg.
Mäklaren Daniel Sülla jämför villans stilval med trendiga lägenheter i stadsdelen Linné i Göteborg.
 ?? ?? Huset har flera altaner och villor i alla väderstrec­k. Du behöver inte välja mellan soluppgång och solnedgång.
Huset har flera altaner och villor i alla väderstrec­k. Du behöver inte välja mellan soluppgång och solnedgång.
 ?? ?? Det stora köket är perfekt för den matlagning­sintresser­ade.
Det stora köket är perfekt för den matlagning­sintresser­ade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden