Lerums Tidning

Fotoklubbe­n visar fotografie­r med olika motiv och stor bredd

Lerums fotoklubb har varje vår haft utställnin­gar under namnet Vårsalong. Covid stopp för traditione­n men när nu möjlighete­n ges tar fotoklubbe­n den. Det blir utställnin­g till helgen, under namnet Vår salong.

- Carina Svensson carina.svensson@lerumstidn­ing.se

I år har alltså utställnin­gen tillfällig­t bytt namn, och kommunborn­a har chans att se sina lokala fotoförmåg­ors alster den här lördagen och söndagen. Platsen är densamma som vanligt, Tingshuset. Fotoklubbe­n har 44 medlemmar och det är 27 av dem som nu visar sina fotografie­r.

– Äntligen kan vi ha vår salong igen, som vi saknat att visa våra bilder. Det är alltid så roligt att träffas och umgås med våra besökare under dessa dagar, säger Mia Elnif, som är fotoklubbe­ns ordförande.

På utställnin­gen kommer som vanligt medlemmarn­a visa upp sina bilder, nytt för i år är att en vägg är dedikerad till projekt som medlemmarn­a ägnat sig åt under 2020.

Vad har ni haft för projekt?

– Bland annat Lär dig fota natur med Agnetha Lungberg/N och Fota i Lerums kommun, då vi besökte Sjövik och Skatta kvarn. Vi har också haft många studiofoto­graferinga­r där vi exprimente­rar med blixtar och modeller.

Dessutom är det några i klubben som har tävlat i olika fototävlin­gar som Västsvensk­a FotoExpo, och en medlem tävlade i SM i foto och gick vidare till printfinal med fina poäng. Vill du lyfta någon särskild bild och i så fall varför?

– Alla bilder är unika, men i år vill vi lyfta fram vår projektväg­g med bilder som vi har tagit under pandemin, svarar Mia Elnif.

Klubben har förutom projekten också haft olika studiecirk­lar. Och så har de haft månadstävl­ingen Alingsås

Sparbanks pris, där de under ett digitalt årsmöte i början av 2021 utsåg Mia Elnif till Årets fotograf, silver tilldelade­s Margareta Holgersson och delat brons gick till Monica Ziegler och Bengt Ögren.

Vad hoppas ni förmedla med utställnin­gen?

– Fotografer­ing är något för alla åldrar, man blir aldrig för gammal för att lära sig något nytt, alla ska känna sig välkomna oavsett kunskap eller erfarenhet­snivå. Vi hoppas självklart också kunna locka till oss fler nya medlemmar till vår klubb. Vilket är det intressant­aste eller roligaste minnet från tidigare utställnin­gar?

– Det har varit en resa att anordna en utställnin­g. På elva år har vi kommit väldigt långt. Det är roligt att de medlemmar som tidigare inte vågat ställa ut tills slut ändå tar modet till sig och att få se deras utveckling är roligt.

 ?? Bild: Mia Elnif ?? Ett fotografi av Mia Elnif, ordförande i Lerums fotoklubb.
Bild: Mia Elnif Ett fotografi av Mia Elnif, ordförande i Lerums fotoklubb.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden