Lerums Tidning

Många har haft synpunkter på yttre miljön i kommunen

-

Det har varit flera insändare av engagerade invånare som bryr sig om hur det ser ut runt om i kommunen. Det gör vi också, och för oss är alla kommundela­r lika viktiga. Många vänder sig till teknisk service med synpunkter och felanmälan.

En del tycker att det tar lång tid eller är missnöjda med att vi inte kommer.

Tyvärr kan vi inte alltid möta upp tillräckli­gt snabbt eller möta alla önskemål vi får.

Teknisk service har ett brett uppdrag att ta hand om den offentliga miljön. Bland mycket annat ingår tillsyn och besiktning av kommunala lekplatser, skötsel av gång- och cykelbanor, laga hål, hantera skyltar, plantera växter, vattna och rensa. Vi har dygnet-runt beredskap för väderrelat­erade händelser och vinterbere­dskap.

Med de resurser vi har följer vi skötselpla­ner och rutiner, och gör så gott vi kan för att det offentliga rummet ska vara säkert, tryggt och trevligt att vara i.

All mark runt gator och torg är inte kommunal mark. De ytorna har vi då begränsade eller inga möjlighete­r att sköta, som till exempel Hjällnäsro­ndellen.

Tyvärr får vi även lägga en del av våra resurser på nedskräpni­ng, klotter och annan skadegörel­se. Vi får alla hjälpas åt att prata om frågan för vända ett negativt beteende. Minskar det så kan vi använda våra resurser på ett effektivar­e sätt. Och göra trevliga saker för dig som bor i kommunen, som att bygga fler lekplatser.

Annika Andersson Verksamhet­schef teknisk service Lerums kommun

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden