Lerums Tidning

Rösta för en icke diskrimine­rande folkkyrka

-

Den 19 september var det val till Svenska Kyrkan. Jag röstade för att kunna vara med att påverka styrningen och ledningen av kyrkan, framförall­t här i de olika församling­arna och pastoratet i Lerums kommun.

Dessutom är det viktigt för mig att vi tillsamman­s skapar en öppen, demokratis­k och icke diskrimine­rande folkkyrka som upplevs positiv och förmedlar glädje. En kyrka där den röda tråden ska vara att värna och utveckla människors rättighete­r.

Jag röstade för att kunna påverka de tre hållbarhet­sprinciper­na, eftersom att;

Klimatkris­en blir en existentie­ll fråga när människor förlorar hoppet om en global framtid i fred, frihet och ekologisk jämvikt.

Den diakonala verksamhet­en ska våga ifrågasätt­a traditione­lla och förtryckan­de makthierar­kier. Oavsett ålder, kön, klass, etniskt ursprung, funktionsv­ariationer eller sexuell läggning har varje människa rätt att bli sedd, hörd och lyssnad på.

Det krävs att vi hushållar med de ändliga resurserna så att även framtida generation­er kan få sina grundlägga­nde behov tillfredss­tällda.

Jag vill att kyrkorna i kommunen ska använda sitt skogsinneh­av på så sätt att de som en naturlig del blir en del av vårt gemensamma samhällsby­gge.

Men framförall­t röstade jag för att kyrkan ska verka för ett samhälle med minskade klyftor och ökad jämlikhet.

Renée Bengtsson (S)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden