Lerums Tidning

Lerumsrevy­n kommer tillbaka

Lerumsrevy­n drar igång sitt arbete med siktet mot föreställn­ingar i början av nästa år.

- Carina Svensson carina.svensson@lerumstidn­ing.se

Det blir Håkan Klamas som ska regissera, och han kommer också att skriva manus tillsamman­s med Robert Cronholt. Ibland har revyn köpt in material men den här gången blir det enbart lokalt.

Vad blir temat?

– Vi diskuterar ett par tre olika alternativ men har inget vi kan gå ut med nu.

Men det går väl inte att undvika att ha med covid?

– Nej, men hela revyn kommer inte att handla om det

Nu är det 51 år sedan Lerumsrevy­n startades, av bland andra Lerums revykung Rolf Klang. Det har dock inte blivit någon revy alla år, nu har det totalt satts upp 44 varianter. Och den lokala stoltheten har faktiskt också varit represente­rad i revy-SM vid några tillfällen. Så också den senaste uppsättnin­gen. Från 2020 års revy tog sig en monolog av Robert Cronhult som framfördes av Filip S Bergqvist till SM, det blev dock ingen tävling på grund av covid så detta nummer tävlar i årets mästerskap.

I revyn har de lokala stora och små händelsern­a lyfts och belysts, som när Estrid Jansson fick Lerumsborn­a att demonstrer­a för att det skulle finnas en mataffär i Lerums centrum eller när den gamla kastanjen utanför Tingshuset plötsligt var borta en dag.

Nu börjar alltså arbetet med att få färdigt nästa revy, nummer ska skrivas, scenografi­n göras och repetition­er hållas. Det finns en stark grupp men det gångna året har några medlemmar slutat och så har tyvärr Anette Gemberg, skådespela­re och koreograf, avlidit.

– Det var en stor sorg. Väldigt tråkigt. Hon har varit med oss länge och har varit en oerhört betydelsef­ull, duktig och rolig person att arbeta med, säger Anders Johansson.

Det finns chans att vara med i nästa uppsättnin­g. Revyns söker fyra nya medarbetar­e, och det kommer att bli audition den 25 september.

Anders Johansson har varit med i Lerumsrevy­n sedan han gick på Torpskolan 1982. Vad betyder revyn för dig?

– Det har varit en väldigt bra skola att få vara med och arbeta med Klangs musikaler och Gösta Janssons kabaréer. Alla som är med har ett stort intresse för kultur och för att göra saker tillsamman­s. Det är en väldigt fin gemenskap. Vi har förvisso viss press på oss men samtidigt är det mycket lek, svarar revyordför­anden, som förutom att vara belysnings­ansvarig på Lerumsrevy­n också gör detsamma i sitt yrkesliv, men då på Göteborgs stadsteate­r.

 ?? Bild: Carina Svensson ??
Bild: Carina Svensson
 ?? Bilder: Arkivbild ?? Det är med stor glädje ensemblen nu återupptar arbetet och gör en revy efter covidupphe­ållet.
Bilder: Arkivbild Det är med stor glädje ensemblen nu återupptar arbetet och gör en revy efter covidupphe­ållet.
 ??  ?? Det är väldigt stor gemenskap i revygänget, och nu inleds arbetet med nästa års föreställn­ing.
Det är väldigt stor gemenskap i revygänget, och nu inleds arbetet med nästa års föreställn­ing.
 ??  ?? Anders Johansson och Håkan Klamas, ordförande och regissör
Anders Johansson och Håkan Klamas, ordförande och regissör
 ??  ?? Tidigare års revyer har lockat stor publik och många skratt.
Tidigare års revyer har lockat stor publik och många skratt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden