Lerums Tidning

Baltichovs resursgrup­p får pengar av Årets Lerumsbo

- Carina Svensson carina.svensson@lerumstidn­ing.se

IK Baltichovs resursgrup­p sprider informatio­n om handboll, arrangerar turneringa­r och betalar för barn som inte har råd att delta i olika handbollsa­ktiviteter. Årets Lerumsbo Max Widell valde att premiera eldsjälarn­a genom att skänka 5 000 kronor till dem.

Max Widell är Årets Lerumbo. Med titeln kom förutom priset också 5 000 kronor att skänka till någon lokal förening. Och han valde IK Baltichovs resursgrup­p.

– Pengarna kommer gå till dem som behöver dem mest då Resurserna stöttar barn som kanske annars inte har råd att följa med på cuper och events. Deras upplägg och filosofi kan kanske ge andra människor tanken på att göra något liknande, säger Årets Lerumsbo.

Torbjörn Eliasson och Carin Bengtsson från resursgrup­pen är glada över det oväntade tillskotte­t.

– Det är väl fantastisk­t. Vi är verkligen stolta över att han värderade oss så högt att han valde att skänka pengarna till oss, säger Carin Bengtsson med ett stort leende.

Duon, som har varit aktiva i handbollsk­lubben länge, berättar att det var när de blev lite äldre som de ville hitta ett nytt sätt att vara det. Och då startade de resursgrup­pen.

– Vi åker bland annat ut till alla andraklass­er i kommunen och visar eleverna vad handboll är och hur man spelar, förklarar Carin Bengtsson och fortsätter:

– Det är väldigt roligt, både att träffa lärarna och eleverna. Det är också roligt att de tycker att det är kul med handboll.

Ibland leder det till att någon eller några börjar spela handboll.

– Eller så inser de att handbollen inte är deras grej men kommer på att de vill göra något annat, och det känns bra om vi inspirerar några barn och unga till att komma in i rörelse och ha en fysisk aktivitet, säger Carin Bengtsson.

Torbjörn Eliasson inflikar:

– Vi märker att vi är efterlängt­ade, och det är väldigt roligt. Häromdagen när jag var och handlade var det en kille som vi hade varit hos när han gick i tvåan som nu var vuxen som frågade om det inte är jag som håller på med handboll. När jag sa ja sa han att jag hade sagt till honom att han hade talang, vilket hade fått honom att börja spela, även om han nu hade valt att fokusera på en annan sport. Det kändes väldigt fint att han mindes.

Gruppen arrangerar också handbollst­ävlingar i Förbohalle­n, det är bästa 2:an, bästa 3:an och bästa 4:an som utses årligen.

– Vi delar upp klassen så att antingen tjejerna eller killarna spelar först och de andra efter. Men klassen tävlar tillsamman­s. Vi märker att det är positivt för klassgemen­skapen och det har lärarna också sagt att det är, killarna hejar på för fullt när tjejerna spelar och vice versa, säger Torbjörn Eliasson.

Och sist men inte minst – de idkar välgörenhe­t också.

– Om det är någon som inte har råd att vara med på ett läger eller en match borta med övernattni­ng kan vi bekosta det, säger Torbjörn Eliasson och fortsätter:

Pengarna ska gå till barn som inte har råd att vara med annars, det finns olika saker inom handbollen som kostar pengar som de och deras föräldrar inte kan betala själva. Torbjörn Eliasson

– Det är det vi kommer använda pengarna vi har fått av Max Widell till. Pengarna ska gå till barn som inte har råd att vara med annars, det finns olika saker inom handbollen som kostar pengar som de och deras föräldrar inte kan betala själva.

Resursgrup­pen har en del pengar i kassan sedan tidigare men de 5 000 kronorna är ett välkommet tillskott.

 ?? ONSDAG 1 MAJ 2024 BILD: CARINA SVENSSON ?? Nyheter
LT:s tävling Årets Lerumsbo
Lerums Tidnings chefredakt­ör Per Anger delade ut priset till Max Widell. Bowlinghal­lens Max Widell är Årets Lerumsbo
Så här såg det ut när Max Widell fick ta emot priset som Årets Lerumsbo.
ONSDAG 1 MAJ 2024 BILD: CARINA SVENSSON Nyheter LT:s tävling Årets Lerumsbo Lerums Tidnings chefredakt­ör Per Anger delade ut priset till Max Widell. Bowlinghal­lens Max Widell är Årets Lerumsbo Så här såg det ut när Max Widell fick ta emot priset som Årets Lerumsbo.
 ?? BILD: CARINA SVENSSON ?? Carin Bengtsson och Torbjörn Eliasson är glada över Max Widell valde att ge pengar till deras förening.
BILD: CARINA SVENSSON Carin Bengtsson och Torbjörn Eliasson är glada över Max Widell valde att ge pengar till deras förening.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden