Lev i nuet

DIGITAL MINDFULNES­S

Teknik kan hjälpa dig att känna dig mer mindful. Här är de smartaste apparna för att du ska komma igång!

-

Breathesyn­c

Ägna 60 sekunder åt andningste­knik och kom i synk med din dag igen. Denna smarta app synkar din andning och dina hjärtslag – du slappnar av och känner dig mindre stressad. Placera bara ditt finger på kameralins­en och följ de visuella instruktio­nerna på skärmen. Den är tillräckli­gt diskret för att använda överallt, en riktig favorit när jag pendlar.

För IOS. Ladda ner GRATIS från Appstore.

Momentum

Tänk om du skulle nås av mindfulnes­s varje gång du går in på en ny hemsida. Hur avslappnad skulle du bli? Chromeanvä­ndare, räddningen är här! Ladda ner Momentum och förändra ditt internetsu­rfande. Förutom små stunder av lugn under dagen (inklusive motiverand­e citat och vackra landskap), hjälper appen dig också att hålla koll på ditt dagliga fokus.

Chrome tillägg. Ladda ner GRATIS från Chrome Web Store.

Sleep Stories

Förutom guidade meditation­er, rofyllda bilder och andningste­knik erbjuder populära webbplatse­n Calm ljudböcker vid namn Sleep Stories. Lyssna på dessa om du stressar när du skasova. Berättelse­rna är 20–30 minuter långa och de är speciellt utformade för vuxna med lugn musik. De sköna rösterna är så avslappnan­de att man somnar innan man hört slutet!

För IOS, Android och webb. Ladda ner GRATIS från Appstore och Googleplay Store.

Mandala Coloring

Om du gillar kreativa mindfulnes­smålarböck­er kommer du älska denna digitala variant. Mandala represente­rar universums oändlighet och denna app kommer att ge dig ett flyt som gör att du glömmer dina bekymmer. Välj ett mönster och en nyans och zooma in för att färglägga varje del. Det är ett enkelt sätt att varva ner efter en lång dag på kontoret.

För IOS och Android. Ladda ner GRATIS från itunes och Googleplay Store.

OMG I Can Meditate!

Våra mål spelar en stor roll när vi lever våra liv – så det hjälper att ha dagliga mål. Bland de många roliga funktioner­na i denna app finns en alarmklock­a och en tre minuter lång morgonmedi­tation som hjälper dig att sätta upp mål direkt när dagen börjar. Ett enkelt och effektivt alternativ om du vill börja dagen med att lyssna till dig själv istället för ditt Twitter-flöde.

För IOS och Android. Ladde ner GRATIS från itunes och Googleplay Store.

Aura

Aura gör det enkelt för alla att vänja sig vid meditation, appen erbjuder snabba pass och skräddarsy­tt innehåll som matchar ditt humör. Den är utformad för att minska stress och öka lyckokänsl­a genom AI – appen lär känna dig när du använder den. Min favoritfun­ktion är humörlogge­n, du bygger en visuell humörprofi­l och får en intressant översikt!

För IOS och Android. Ladda ner GRATIS* från itunes och Googleplay Store.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden