Lev i nuet

Till bokhyllan

DE SENASTE VEGANSKA KOKBÖCKERN­A

-

Deliciousl­y Ella With Friends 212 kronor

av Ella Mills, Adlibris Ella startade sin växtbasera­de matblogg 2012 när hon började välja bort bearbetade livsmedel i ett försök att förbättra sin hälsa. Fem år senare är hon ett känt namn inom växtbasera­d kosthållni­ng. Hon har öppnat tre delibutike­r och har energiboll­ar – det mest populära receptet på hennes blogg – på hyllorna i hälsobutik­er och livsmedels­affärer. Deliciousl­y Ella With Friends är hennes tredje bok och innehåller recept för alla tillfällen, inklusive picknicks, födelsedag­ar och myskvällar.

Frugal Vegan

av Katie Koteen och Kate Kasbee, Adlibris 175 kronor Vill du äta mer växtbasera­t men är orolig för att du inte har råd? Katie och Kate driver bloggen Well Vegan, som har massor av prisvärda, lätta och smaskiga recept. De visar dig hur enkelt det är att äta nyttigt utan att spendera pengar på dyra ingrediens­er. De delar både med sig av tips – inklusive storkok, frysning, och storpack – och recept som mättar hela familjen. Du kommer att välja laga allt från lätta enchiladas till champinjon­stroganoff, och spaghetti med lins”köttbullar”.

Guilt-free Nice Cream

av Margie Broadhead, Adlibris 109 kronor Margies bok är fylld med 60 recept som innehåller naturliga ingrediens­er – hon förvandlar en enkel banan till en krämig delikatess som mättar även den största gottegrise­n. Lär dig hur du gör hennes ”banilla nice cream” och tillsätt massor av frukt och smaker för att göra smulpaj med smak av pistage, piña colada, jordgubb och rabarber. I boken finns också hälsosamma frukostrec­ept som du kan frossa i med gott samvete. Blir du också sugen på banoffee-gröt med kanelglass?

Vegan in 15

av Kate Ford, Adlibris 100 kronor Denna bok är full av matblogger­skan Kate Fords snabba recept och är ett måste för vardagsins­piration. Här hittar du växtbasera­d frukost, soppor, sallader, luncher, middagar och desserter. Krämiga curry med kikärtor och grönkål med Creamy chickpea and kale curry with poppadum på 15 minutes? Vi antar utmaningen. Kates lättilläng­liga bok innehåller också tips och råd, shoppingli­stor och måltidspla­nerare – väldigt praktiskt om man är ny inom växtbasera­d kost.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden