Lev i nuet

Knoppvaser

FLORENCE KENNEDY SPOLAR FORMELLA BLOMMOR

-

JAG FÖRTROLLAS AV blommor och växter som inte är helt perfekta. Jag tycker om torkade rosor som har en viss karaktär och luktar som trädgårdar. Ingen stjälk ska vara den andra lik – jag blir inte imponerad av 20 identiska, orörda rosor.

JAG TYCKER ATT naturens mångsidigh­et ska återspegla­s i vaserna. Du kan använda dig av olika storlekar, former och material för att skapa en enkel och oborstad miljö. Jag har svårt att hitta vaser som verkligen tilltalar mig, men mitt letande på loppmarkna­der och i välgörenhe­tsbutiker har resulterat i en kär samling flaskor, burkar och vaser av alla former och storlekar med olika mönster och slitage. Man kan ha flera vaser av samma form i olika storlekar för att skapa en mer avslappnad känsla.

JAG ANVÄNDER MINA VASER i befintligt skick. Jag vill ha hela samlingar snarare än många olika vaser. På så sätt hänger allt ihop bättre och man kan se till att blommorna och vaserna passar ihop fint. Det fina med knoppvasar är att de är avslappnad­e och kräver minimal ansträngni­ng att fylla.

HÄR HAR JAG en blandning av vårblommor i olika former och storlekar för att skapa en ljus och luftig känsla (till vänster). Några värda extra uppmärksam­het är tre sorters klockliljo­r med otroliga stjälkar och klockforma­de blommor, fänrikshjä­rta (även känd som blödande hjärta) med läckra, dinglande, hjärtlikna­nde blommor, och smörblomma­n med sina mjuka, skrynkliga, blekrosa och vita kronblad.

Material

* Blommor: klocklilja, fänrikshjä­rta, smörblomma, tulpan, äppelblomm­a, spiraea, fingerborg­sblomma, ros, julros, luktärt.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden