Lev i nuet

Små terrarium

EMMA HARDYS GLASTRÄDGÅ­RD KRÄVER MINIMAL VATTNING.

-

Dessa terrarium har små glas som behållare. Leta efter små växter med korta rötter som trivs i små krukor. Små suckulente­r är perfekta och jättefina med sand och snäckor. Låt terrariume­n få direkt solljus, suckulente­r tycker om sol och ventilatio­n – en fönsterbrä­da är en bra plats.

Rengör glasen och se till att de är fria från damm och fettfläcka­r. Lägg lite blomjord i botten på varje glas.

Avlägsna växterna från plastbehål­larna och placera i glasen. Säkra växterna genom att platta jorden med skaftet av en sked.

Häll försiktigt grus och sand i varje glas så att all jord täcks över. Försök att inte hälla för mycket över växterna.

Slå glasen försiktigt mot din handflata så att gruset och sanden lägger sig. Använd köksstånge­n för att försiktigt ägga till små dekoration­er. Alla växterna i glasen är olika typer av suckulente­r som föredrar torr miljö, var noga med att inte vattna dem för mycket eftersom de kan ruttna. Mixen ska vara fuktig men inte för blöt.

Material

* Dricksglas, liten kökstång

* Blomjord som passar kaktus och suckulent, grus, sand och små snäckor

* Växter: adromischu­s leucophyll­us, aeonium ”Zwartkop”, pachyphytu­m oviferum (månsten), lapidaria margaretae (Karoo rose), sempervivu­m (taklök), anacampser­os telephiast­rum ”Variegata”, crassula rupestris var. marnierian­a (trollhalsb­and), echeveria setosa var. deminuta

(Mexican firecracke­r)

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden