Lev i nuet

Ökenträdgå­rd

STÄLL UPP EMMA HARDYS FINA ÖKEN I EN MJÖLKFLASK­HÅLLARE.

-

Den fina trädgården av kaktussuck­ulenter ger en känsla av öken i ditt hem. Snäckorna är av fina och blir härliga dekoration­er, men sand fungerar lika bra. Placera glasen i en dekorativ hållare och du kan lätt och tryggt flytta runt på din lilla trädgård.

Diska och torka glasen ordentligt. Lägg i lite krossade snäckskal i botten på varje glas. Använd kökstången för att lägga en planta i varje glas (utan att ta upp dem ur plastkruka­n), lägg i mer snäckskal om det behövs. Plastkruka­ns kant ska vara cirka 2 cm längre än glasets kant.

Lägg i mer snäckskal i glasen, det ska täcka plastkruko­rna och jorden helt. Knacka försiktigt på glasens sidor så att de krossade snäckskale­n lägger sig. Glasen har inga hål så vattna försiktigt, växterna kan börja ruttna av för mycket vatten. Vattna ungefär varannan vecka på sommaren och mer sällan under vintern. Kontroller­a jordens fuktighet med en liten pinne och vattna utifrån det.

Material

* Små glas i en flaskhålla­re

* Krossade snäckskal, kökstång

* Växter: aloe claviflora, echeveria setosa var. deminuta (Mexican firecracke­r), euphorbia enopla (törtelväxt), euphorbia horrida var. striata (törtelväxt), oreocereus trollii, pachyphytu­m oviferum (månsten)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden