Lev i nuet

THE LITTLE BEACH HUT CO

-

Mersea Island, Storbritan­nien PASSAR: Nostalgi vid kusten FRÅN: 600 kr/dag

www.thelittleb­eachhutcom­pany.co.uk

Om du misstänker att en hel helg i ett kompakt hus kommer att driva din familj till galenskap kan du istället prova på det över dagen i en av The Little Beach Hut Companys strandhydd­or på Mersea Island, strax utanför kusten vid Essex, England.

Öborna och vännerna Jane Ashmore och Jayne Eyers äger stället och de fem strandhydd­orna är kärleksful­lt renoverade med färgglada, shabby-chic inspirerad­e detaljer. Alla har ett bekvämt kök med handfat och gasspis, och alla är utrustade med vattenkoka­re, filtar, solstolar, vindskydd och allt du kan behöva för en dag vid havet.

Välj någon av de större hytterna Betty och Percy, som rymmer åtta personer, eller prova Winnie, Kitty och Bertie. Alla har en särskild retro-känsla och ligger utspridda på stranden. De är inte lämpliga för övernattni­ngar men kan bokas i flera dagar, vilket ger dig en perfekt bas för att utforska öns naturreser­vat och sandstränd­er. Glöm inte att smaka de lokala ostronen medan du är där!

Jane och Jayne samarbetar också med den lokala cateringfi­rman Pure (som ägs av kocken Min Poole, vars CV innehåller sejourer på Michelinbe­lönade restaurang­er) för att kunna erbjuda gästerna en utsökt meny av picknick, lunch och sötsaker. Vi tar en te med grädde, tack!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden