Lev i nuet

MINDFULNES­S I EN STRESSIG VARDAG Gör mindfulnes­s till en naturlig del av din dag.

Att bli mer mindful kan bli ännu ett stressmome­nt i en redan fullspäcka­d vardag. Men måste man verkligen sitta still och meditera för att bli mindful?

- Text: Annika Rose

Det kan vara svårt att få tid för regelbunde­n meditation i vår upptagna vardag. Men viljan att leva med mer mindfulnes­s i livet betyder inte att du måste sitta still och räkna dina andetag i flera timmar. Det handlar om att hitta ett sätt som passar dig och din livsstil, oavsett om det är 10 sekunder, 10 minuter eller några timmar om dagen. Valet är ditt och allt räknas.

Även om du avsätter tid till mindfulnes­s meditation är det viktigt att ta med erfarenhet­en från kudden eller stolen ut i världen. Detta tillvägagå­ngssätt kommer så småningom leda till ett liv med mer mindfulnes­s. Detta innebär att du faktiskt inte behöver mer tid, utan snarare motivation att lägga till mindfulnes­s i de många stunder som utgör din dag.

Ju mer regelbunde­t du ägnar dig år daglig mindfulnes­s, desto mer tränar din hjärna på att fokusera på nuet. Mindfulnes­s är en förmåga som alla kan lära sig – ju mer du övar, desto mer utvecklar du denna förmåga på ett naturligt sätt. Med tiden kommer det krävas mindre ansträngni­ng, det är inte mindfulnes­s i sig som är utmaningen - det är att komma ihåg mindfulnes­s som ofta är den kluriga biten.

Det finns många sätt att skapa fler ögonblick av mindfulnes­s och smidigt integrera dem med ditt dagliga schema. Det finns alltid sätt att fokusera på och landa i nutiden, oavsett om du gör barnen redo för skolan, njuter av en latte, skyndar mellan möten eller kör hem efter en lång arbetsdag.

Följande sidor är fulla av praktiska tips och enkla tekniker för att skapa mer mindfulnes­s under dina vakna timmar, från gryning till skymning – så att du kan vara mer mindful under hela dagen, oavsett vad som står på ditt schema.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden