Lev i nuet

FÅ KRAFT AV DITT PERSONLIGA MÅL Uppnå stora resultat med små mål varje dag.

ATT GÖRA VAD DU VILL

- Text: Jo Carnegie

Här kommer en stor fråga: vad är ditt mål? Målet med stort ”M”. Vi tänker på det mer än någonsin i våra stressiga liv. Bästsäljan­de självhjälp­sböcker uppmuntrar oss att uppfylla vår verkliga potential och Instagram-mantran motiverar oss att drömma stort, sikta mot stjärnorna och följa vårt öde. Vi tror att vi måste göra något radikalt för att uppfylla vårt Mål – gå utanför vår komfortzon eller se över våra karriärer och relationer. Det kan låta lite skrämmande. Även om frågan är välmenande kan den ha en skadlig effekt som förlamar oss innan vi ens har börjat.

Försök istället att tänka på ditt mål med ett litet ”m”. Du kan göra anmärkning­svärda förändring­ar i ditt liv bara genom att flytta tonvikten från ett slutmål till att leva i nuet. Ett mål är ofta en process. Vissa människor har sitt mål klart redan i tidig ålder eller hittar det genom en ”Aha!” –upplevelse. Trots att dessa människor är sällsynta kan de få resten av oss att känna oss misslyckad­e. Rikta blicken mot dig själv istället och börja uppfylla dina drömmar. Genom att leva med ett mål snarare än att se det som något du måste hitta, kan du lugnt förändra ditt liv dag för dag. Låter det för enkelt? Du kanske bara har gjort det svårt för dig hittills.

Känn dig inte pressad att hitta ditt mål i livet. Det är bättre att slappna av och ta små steg varje dag. Här är fem planer som hjälper dig längs vägen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden