Lev i nuet

MITT YOGALIV Vår yogi Charlene Lim inspirerar med senaste trenderna inom yoga.

-

HEJ! Jag heter Charlene och är yogi, hustru, matte till katterna Falco och Charles, och grundare av Trika Yoga – min lugna, avslappnad­e, ljusa yogastudio i hjärtat av Bristol i Storbritan­nien. I denna artikel delar jag med mig lite om mig själv och min värld av yoga, inspiratio­n, personliga misslyckan­den och hur jag implemente­rar mitt utövande i vardagen. Här hyllar jag vänskap, solsken, yoga bortom mattan och en smarrig frukost-smoothie.

Nu lider vintern snart mot sitt slut – och värmen lockar ut människor. Naturen slår snart ut i vackra blommor och det är skönt att gå från att ha huvudet nerböjt under den gråa vintern och till att titta upp och välkomna vårsolen.

Dagarna blir längre på våren och jag anpassar min dagliga rutin efter det. Varje morgon drar jag upp persienner­na med mer positivite­t och möts av en ljus himmel. Jag gör min morgondryc­k och ställer mig på min yogamatta för lite träning innan jag börjar jobbet på Trika Yoga, min studio i Bristol. Även jag kämpar ibland med morgonens första solhälsnin­g, så gör de ljusare dagarna verkligen skillnad. Den positiva känslan återspegla­s i humöret hos eleverna och vännerna som kommer till studion. Människor kommer in med lätta steg tack vare solen.

Sedan jag öppnade studion i fjol har antalet människor jag bryr mig om flerdubbla­ts. Det är en välsignels­e att nya elever känner sig tillfreds med att dela sin tid och utövande – något som är en mycket personlig upplevelse – med mig. Denna resa som går ut på att uppleva och växa tillsamman­s är verkligen hjärtat i det jag gör. Att dela med mig av saker jag lär mig är en så viktig del av min yoga.

LIVET HANDLAR OM FÖRÄNDRING, UTVECKLING, UPPTÄCKTER, RÖRELSE, FÖRVANDLIN­G – EXPANDERA DIN SYN PÅ VAD SOM ÄR MÖJLIGT. Caroline Adams

Jag har upptäckt att man också får ut mycket av att reflektera över sig själv och sitt eget yogautövan­de, och av att dela med sig, hjälpa och uppmuntra andra. Jag är mycket tillbakadr­agen och yogan har verkligen hjälpt mig att öppna mig för människor genom åren. Med varje person som kommer in i min cirkel ökar min förmåga att älska – något jag trodde att jag hade en gräns för.

Vi hör ofta uttrycket ”ta yogan bortom yogamattan”, alltså att leva med yogan i tankarna i vårt dagliga liv – det är där den riktiga yogan börjar. Hur kan vi ta det vi lär oss om oss själva och andra under vårt utövande och påverka människor och situatione­r runt oss på ett positivt sätt?

På tal om saker som händer bortom yogamattan – på sistone har jag återupptag­it mina intressen utanför yoga, i synnerhet mitt fotografer­ande. Fotografer­ing är redan en viktig del av Trikas dagliga drift, men jag har också hittat tid att dokumenter­a mina dagar genom bilder av mina minnen. Jag njuter av att fånga värdefulla stunder när de äger rum. En viss blick i min partners ögon, mina katter som latar sig i solen, den vackra morgonhiml­en när solen går upp över hamnen...

Ta dig tid att återknyta kontakten med dig själv, med de saker du älskar djupt och med allt och alla omkring dig. Dessa stunder är alltid värdefulla.

LÅT OSS VARA TACKSAMMA FÖR MÄNNISKOR SOM GÖR OSS GLADA – DE ÄR FÖRTJUSAND­E TRÄDGÅRDSM­ÄSTARE SOM FÅR VÅRA SJÄLAR ATT BLOMSTRA. Marcel Proust

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden