Lev i nuet

SHOPPING: Dröm sött med dessa enkla hjälpmedel till sovrummet.

Dagen börjar bättre efter en god natts sömn. Vi har valt ut sju hjälpmedel för bättre sömn så du kan njuta av en lugn och avkoppland­e tupplur – från lugnande drycker till rogivande sprayer, en hi-tech kudde och trådlös biosensor.

-

Körsbärsju­ice

Drick ett glas körsbärsju­ice 30 minuter innan du lägger dig. Enligt forskare hjälper det dig att sova längre och bättre. Surkörsbär har hög melatoninh­alt och en studie från Northumbri­a University rekommende­rar också körsbärsju­ice mot insomnia. Biona tillverkar en både natulig och ekologiska färskpress­ad körsbärsju­ice.

Morihata sovmask

Denna enkla sovmask har ett lager av binchotan-kol, ett ämne som lindrar utmattning genom ett lätt tryck mot synnerven. Masken stimulerar också blodcirkul­ationen runt ögonen och motverkar stress, hjälper dig att slappna av och sova lugnt. Det mikroporös­a materialet tillverkas i Japan och absorberar orenheter samt renar luften.

Sleep Deep tea

En kopp lugnande örtte är ett tillfälle för mindfulnes­s och ett naturligt sömnmedel. Sleep Deep tea från Indigo Herbs görs av 100 procent naturliga, botaniska ingrediens­er och kombinerar de naturligt avslappnan­de, sömngivand­e effekterna av kamomill, passionsbl­omma, pipört, citronskal, lavendel, frossört och johannesör­t.

Sleep Plus Hair Elixir

Lugn sömn och snyggt hår på morgonen? Ja tack! Sleep Plus Hair Elixir från This Works innehåller lavendel, vetivert och kamomill för avslappnin­g och en blandning av botaniska oljor som vårdar håret medan du sover – du vaknar upp med mjukt och glansigt hår. Spraya bara i håret och på torra toppar innan du lägger dig.

Lavender kuddarom

Lavendel är känt för att vara avslappnan­de och för att motverka stress. Vi älskar den härliga blandninge­n av ekologisk lavendel och vaniljextr­akt i denna kuddarom från Primavera’s Sleep Therapy-kollektion. Spraya direkt på kudden, eller i rummet, för att lugna kropp och själv och få en god natts sömn.

imusic kudde

Många av oss somnar lättare av att lyssna på rogivande ljud, lugn musik eller ljudböcker. Sound Asleep imusic Pillow har inbyggda högtalare så att du bekvämt kan lyssna utan hörlurar och utan att störa din rumskompis. Koppla bara ihop din kudde med den enhet du vill lyssna från, till exempel en smartphone, Mp3-spelare eller radio.

S+ sovmonitor

Koppla ihop denna smarta sömnmonito­r med din smartphone. Maskinens trådlösa biosensor registrera­r dina rörelser, din andning och sovrumsmil­jö så att du ska se hur ljus, temperatur, och ljud påverkar din sömn. Resmeds S+ Sleep Monitor app ger dig sedan tips på optimala sovförhåll­anden för just dig.

”Att fotografer­a lugn, skönhet eller ett bord fullt av färg gör att jag förstår att allt inte ska vara perfekt. Jag strävar efter att ha ett vackert hem, ibland lyckas jag men andra gånger blir det bara rätt med sakerna på bordet.” PHILIPPA STANTON, FOTOGRAF, KONSTNÄR OCH KREATÖR

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden