Lev i nuet

ETT BORD AV KREATIVITE­T Fotografen Philippa Stanton ger sina tips och tricks.

ANVÄND ALLA SINNEN

-

Philippa Stanton utbildade sig på Royal Academy of Dramatic Art i London innan hon började måla. Hon har varit skådespele­rska på Shakespear­es teater Globe i London och hennes verk har ställts ut över hela Storbritan­nien. Nu bor hon i Brighton, där hon började sin vackra wabi-sabi-fotografis­erie.

Philippa har synestesi, som innebär att hon ser formen, färgen och konsistens­en av ljud, smak och lukt – och hon älskar att införliva detta i sin konst.

”Jag tror att vi alla föds med synestesi men förlora förmågan när vi växer upp,” säger hon. ”Det har hjälpt mig att bevara min passion för världen och att se och lyssna bortom det uppenbara.” Fotografer­ing hjälper Philippa att slappna av. ”Att fotografer­a lugn, skönhet eller ett bord fullt av färg gör att jag förstår att allt inte ska vara perfekt. Jag strävar efter att ha ett vackert hem, ibland lyckas jag men andra gånger blir det bara rätt med sakerna på bordet.” Läs mer på www.5ftinf.com.

PHILIPPA STANTON ÄR KONSTNÄR, FOTOGRAF OCH KREATÖR. HENNES INSPIRERAN­DE FOTOSERIE HETER KORT OCH GOTT ”THE TABLE” (BORDET).

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden