Ligabibeln

PSG BLIR SIG ALDRIG LIKT

-

har det varit Zlatans PSG, nu får klubben återvända till att vara PSG. Det är en stor förändring på alla nivåer, sportsligt och marknadsmä­ssigt. Spelet snurrar inte heller längre kring honom, utan det kommer att bygga på kollektive­t blandat med individuel­l skicklighe­t. Sanningen är att Zlatan dränerade PSG på många bra sätt, men också några dåliga. Vi får se om det har lönat sig, säger José Barroso, reporter på tidningen L´Equipe.

Champions League, kval.

Europa League, gruppspel. väntar fortsatt på att se vilken ledarstil spanjoren har i samband med matcher. Hans grunder är att skapa en hög intensitet med en stark press och att involvera försvarssp­elarna mer, särskilt ytterbacka­rna, mer i offensiven.

Den spanske tränaren har fortfarand­e inte svarat på om han vill att PSG spelar i ett 4-2-3-1, som han använt som system i sina tidigare klubbar, eller om PSG behåller 4-3-3.

PSG-kännarna tror inte att tränarbyte­t behöver vara negativt. Men det leder PSG in på en ny väg.

– Jag är övertygad om att Qatar-projektet inte har nått sin topp. Man gör inga stora mediala utspel genom att rekrytera en tränare som Emery jämfört med en Guardiola, Simeone eller Mourinho, vilket ger intrycket att PSG har förlorat sin ställ ställning. Om man hade lyckats rekrytera Neymar eller Ronaldo hade PSG kunnat fortsätta rida på samma våg som med Zlatan, säger L´Equipes José Bar Barroso som menar att PSG:s led ledning innebär en ny inrikt inrikt

ning i strategin.

Europa League, kval.

– Jag vet inte om det kommer att fungera, men det är ett äkta val, säger José Barroso.

Degraderin­g.

 ??  ?? Zlatan gjorde 156 mål på 180 matcher i PSG .
Zlatan gjorde 156 mål på 180 matcher i PSG .
 ??  ?? Nye tränaren Unai Emery.
Nye tränaren Unai Emery.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden