Ligabibeln

SÅSPELAR LAGET

-

DE LÄMNAR De har inte haft de snabbaste benen på senare år. Inte varit de minst skadebenäg­na eller gjort så många matcher, men de har varit viktiga. Väldigt, väldigt viktiga. Kontrakten förlängs inte, så det är inte så att det är tre stöttepela­re som längtar bort, tvärtom. Rosicky är 35 och ska ha en sista utmaning, Flamini är 32 och ska likaså. Och Arteta, 34, lägger av. De bär alla på karriärer som stadigt var och är på väg utför, men de har varit med länge, är länken mellan gammalt och nytt, är Arsenal.

640 matchers rutin i klubben är ett rejält tomrum att fylla.

COACHEN!

Arsène WENGER

Född: 1949-10-22. Land: Frankrike. Antal säsonger: 20. Kom från: Nagoya Grampus, 1996. Meriter: En ligatitel och en fransk cuptitel med Monaco, cuptitel med Nagoya Grampus, tre ligatitlar och sex FA-cuptitlar med Arsenal.

Till hösten har fransmanne­n styrt Arsenal inifrån och ut i tjugo års tid och under tiden lyft klubben till nya höjder. Samtidigt lite naiv (läs: utopisk) i både spel- och truppbygge ibland.

RIKTIGADYR­GRIPAR

Hade tillsamman­s med Manchester United mest boll bollinneha­v av alla lag i ligan förra säsongen, vilket säger en hel del. Gillar att hålla bollen inom laget och avancera framåt genom ett snabbt och säkert passningss­pel, med alternativ­et att även spela långt med Giroud som väldigt mottagning­ssäker target. Många bollar och stora delar av det kreativa spelet framåt orkestre orkestrera­s av Mesut Özil, som har tianrollen i nästan alla matcher. Arse Arsenal har dock visat sig hantera även ett mer defensiv defensivcy­niskt spel på senare år.

TAPPARTUNG­TRIO

SPINNANDES­PETS

SPELAR OS FÖRST Takuma Asano säger jag! Takuma-vemfandå? undrar du. Precis. Så här har vi han, Arsenals nye anfallare:

Han jobbar sig sakta upp mot tio landskampe­r för Japan och kan nå dit under OS, som han kommer spela. Hittills har det blivit ett mål.

Han har, bara 21 år ung, vunnit den japanska ligan två gånger. Båda tillfällen­a med Hiroshima.

Stjärnskot­t? Han utsågs åtminstone till årets rookie i japanska ligan 2015.

Han kallas ”Jaguaren” i Japan på grund av sin smidighet och snabbhet.

SKYTTELIGA­N

 ??  ?? BELLERIN
RAMSEY
GABRIEL
CAZORLA
CECH
ÖZIL
KOSCIELNY
GIROUD
XHAKA
MONREAL
SÁNCHEZ
Özil.
BELLERIN RAMSEY GABRIEL CAZORLA CECH ÖZIL KOSCIELNY GIROUD XHAKA MONREAL SÁNCHEZ Özil.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Rosicky.
Flamini.
Arteta.
Rosicky. Flamini. Arteta.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden