Ligabibeln

SÅSPELAR LAGET

-

DYRKÖPT Jättetalan­gen Iñaki Williams, 22, kopplades under förra säsongen samman med ett par Premier League-bjässar, men valde under våren att förlänga sitt kontrakt med Athletic till 2021. Hugade spekulante­r kan fortfarand­e köpa yttern/anfallaren, men får då vara beredda att punga ut med drygt 38 miljoner euro, som är utköpsklau­sulen. Athletic är känd för mycket och en av sakerna är att klubben aldrig någonsin skulle komma på tanken att inte maximalt ta betalt för de spelare som är under kontrakt.

COACHEN!

Ernesto VALVERDE

FRANSK-BASKISK Innerbacke­n Aymeric Laporte anses vara en av världens största talanger på sin position, men trots att bland annat Manchester City visat intresse har han förlängt sitt kontrakt med Athletic. I samband med kontraktss­krivandet blev Laporte klubbens bäst betalde spelare genom tiderna. Laporte motiverade sitt beslut med att hans familj ville att han skulle stanna i Bilbao. Aymeric Laporte kommer från franska delen av Baskien och är den andre franske spelaren i klubben. Den förste var Bixente Lizarazu. Född: 1964-02-09. Land: Spanien. Antal säsonger: tre. Kom från: Valencia 2013. Meriter: Grekisk ligamästar­e tre gånger med Olympiakos. Supercupmä­stare med Bilbao 2015.

Rutinerad räv som var i klubben i början på millenniet och som sen dess varit verksam i två perioder i grekiska Olympiakos och i Espanyol, Villarreal och Valencia.

RIKTIGADYR­GRIPAR

En 4-2-3-1-formation, som i huvudsak är offensivt balan balanserad och som bygger på ett så stort bollinneha­v som det är möjligt. Athletic har tidigare, möj möjligen lite elakt, jämförts med engelska lag eftersom man har spelat både långt och fysiskt, men allt sedan Marcelo Bielsas tid i klubben har spelfi-spelfi spelfiloso­finlosofin losofin successivt för-för förändrats. Ernesto Valverde har till stor del hållit fast vid Bielsas strategi, men tagit det ett steg längre när det kommer till att kunna kontroller­a matcher via ett eget bollinneha­v.

RÄDDOMSINT­ALANG

BACKBÄSTBE­TALD

SKYTTELIGA­N

 ??  ?? DE MARCOS
SUSAETA
IRAIZOZ
SAN JOSÉ
ITURRASPE
GARCÍA
ADURIZ
LAPORTE
ETXEBARRIA
BALENZIAGA
WILLIAMS
DE MARCOS SUSAETA IRAIZOZ SAN JOSÉ ITURRASPE GARCÍA ADURIZ LAPORTE ETXEBARRIA BALENZIAGA WILLIAMS
 ??  ?? Williams.
Williams.
 ??  ?? Beñat Etxebarria.
Beñat Etxebarria.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden