Ligabibeln

SÅSPELAR LAGET

-

MÄSTERSKAP­SKLASS Klubben hade fem spelare med i sommarens två stora mästerskap, EM i Frankrike och Copa América i USA. Man kan lugnt konstatera att det gick bättre för vissa än för andra. Trion Fabian Orellana, Marcelo Díaz och Pablo Hernández spelade Copa América för Chile, som finalbeseg­rade Argentina efter straffar.

Nolito spelade EM för Spanien, som förlorade sin åttondelsf­inal mot Italien. John Guidetti represente­rade Sverige, gjorde inhopp mot Irland och Belgien och spelade från start mot Italien.

COACHEN!

Eduardo BERIZZO

Född: 1969-11-13. Land: Argentina. Antal säsonger: två. Kom från: O’Higgins 2014. Meriter: Chilensk ligamästar­e 2013. Chilensk supercupmä­stare 2014.

Ryktades vara på glid till Valencia i sommar, men valde i stället att förlänga kontraktet över nästa säsong. Gjort succé i klubben sedan han infört ett intensivt presspel och är enormt uppskattad av såväl spelare som fans.

RIKTIGADYR­GRIPAR

En offensivt balanserad 4 4-2-3-1-forformati­on och med argentinsk tränare handlar det som så ofta om att pressa högt, vinna sin match match-i-matchenmat­chen mot sin motståndar­e och att löpa tills klockorna stannar. Det blir ofta böljande matcher när Celta är i farten, målchanser åt antingen det ena eller det andra hållet. Ytterbacka­rna har höga utgångspos­itioner och drar sig inte för att blåsa på framåt, vilket gör att laget kan bli väl öppet när motståndar­en ställer om. Man bör ha starka nerver för att supporta Celta…

GUIDETTIEN­AVFEM

NOLITO+PEP=SANT

UNDER THE WEATHER När Nolito för några år sen jagades av en Premier League-klubb sade han att han aldrig kunde tänka sig att spela i England på grund av det dåliga vädret. Det var då det. Tidigare i sommar skrev den spektakulä­re yttern på ett fyraårsavt­al med Manchester City, som aktiverade utköpsklau­sulen på 18 miljoner euro.

Det blir andra gången i karriären som Nolito får Pep Guardiola som tränare. Förra gången, i Barcelona, gick samarbetet sådär. Nolito fick knappt någon speltid alls och lämnade Barça för Benfica.

SKYTTELIGA­N

 ??  ?? MALLO
ORELLANA
WASS
ÁLVAREZ
CABRAL
ASPAS
GÓMEZ
GUIDETTI
DÍAZ
CASTRO
HERNÁNDEZ
MALLO ORELLANA WASS ÁLVAREZ CABRAL ASPAS GÓMEZ GUIDETTI DÍAZ CASTRO HERNÁNDEZ
 ??  ?? Hernández (t v) i Copa América.
Hernández (t v) i Copa América.
 ??  ??
 ??  ?? Guidetti.
Guidetti.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden