Ligabibeln

SÅSPELAR LAGET

HÅLLKOLLPÅ!

-

Under Gary Nevilles tid vid rodret undrade nog de flesta h-u-r Los Che spelar. Det blev bättre när Pako Ayestarán tog över, men knappast mer än marginellt. Tanken är ett 4-3-3 som per automatik blir till ett 4-5-1 när laget försvarar. Javi Fuego är den som ligger framför innerbacka­rna och ger skydd medan Parejo har en mer fri roll som offensiv playmaker. Ytterbacka­rna, oavsett vilka de blir, konkurrens­en där är hård, har höga utgångspos­itioner. Nani lär få fri roll bakom anfallsspe­tsen Alcácer. NYE NANI De flesta av oss kommer ihåg Nani som en dribblings­benägen men aningen lat och ojämn ytter i United. Men det är uppenbart att den 29-årige portugisen mognat både som person och spelare de två senaste säsongerna, först på lån hemma i Sporting och senast i turkiska Fenerbahce. Under EM bildade Nani ett tvåmannaan­fall med Cristiano Ronaldo och visade då upp egenskaper som gör att supportrar­na till Los Che kan drömma om såväl fullödiga arbetsinsa­tser som ledarskap och en hel del mål. Han gjorde flest mål för Spanien i EM-kvalet, men kom trots det inte med i EMtruppen. Den tre månader långa måltorkan under vinter och vår kostade inte enbart

chansen att lysa på den största av scener, den kostade honom också kaptensbin­deln i klubben.

I något slags bisarrt försök att väcka Alcacer och laget under en period då allt gick snett r yckte dåvarande tränaren Gary Neville kaptensbin­deln av Alcácer – till ingen nytta, skulle det visa sig.

Annars handlar det här om en anfallare som med speed,

SKYTTELIGA­N

spelförstå­else och finfin avslutstek­nik satt skräck i många försvar i La Liga de två, tre senaste säsongerna.

Han slog igenom på allvar säsongen 2013/14, då han gjorde 14 mål på 37 matcher – ett facit han i stort sett har kopierat två senaste säsongerna.

Om samarbetet med nye Nani blir så fruktbart som det finns anledning att tro har Paco Alcácer kapacitet att göra uppåt 20 ligamål kommande säsong.

 ??  ?? CANCELO
FUEGO
RODRIGO
MUSTAFI
ALVES
ABDENNOUR
PAREJO
ALCÁCER
GAYÀ
MEDRÁN
NANI
CANCELO FUEGO RODRIGO MUSTAFI ALVES ABDENNOUR PAREJO ALCÁCER GAYÀ MEDRÁN NANI
 ??  ?? Nani.
Nani.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Neville.
Neville.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Parejo.
Parejo.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden