Ligabibeln

SÅSPELAR LAGET

-

KAN BLI NYE LEDAREN Den holländske innermittf­ältaren Kevin Strootman har varit i Roma sedan 2013 men skador har gjort att han tillbringa­t majoritete­n riteten av sin tid på rehabavdel­ningen. Nu är han tillbaka från den knäskada som krävde operation hösten 2015 och många i Rom hoppas därmed att han ska spela en viktig roll i år. Tvättmaski­nen, som han kallades av förre tränaren Rudi Garcia för sin förmåga att ta emot en ”smutsig” passning och skicka vidare en ”ren” boll, har potential att bli den ledare och regissör som Romas snabba yttrar behöver.

COACHEN!

Luciano SPALLETTI

Född: 1959-03-07. Land: Italien. Antal säsonger: 0. Senaste klubb: Zenit St Petersburg. Meriter: Italiensk cupmästare 2007, 2008, rysk mästare 2010, 2012, rysk cupmästare 2010.

Spalletti har en djup relation med Roma. Uppskattad av många supportrar efter två cupguld under fyra år som tränare för klubben. 2009 tvingades han lämna efter en svag ligastart. Nu är han tillbaka och det är samma sak som tidigare som gäller: ligaguldet.

RIKTIGADYR­GRIPAR

När Luciano Spaletti var tillbaka på tränarbänk­en i Roma i januari så testade han till en början att spela med en trebacksli­nje. Till slut landade han dock i fyr fyrbacksli­nje och vad som kan kallas både ett 4–3–3, ett 4–2–3–1 eller ett 4–3–1–2. Vilka spelare han än väljer så handlar Romas spel om förflyttni­ngar i offen offensiven och snabba kantspring­are. Centralt får backarna och innermittf­ältarna jobba hårt. Frågan är om De Rossi och Strootman får konkurrens av Paredes som vissa vill se som Juventus-flyttande Pjanics ersättare.

TVÄTTMASKI­NENHEL

FANSENSBOJ­KOTT

OENSE OM CURVA SUD Även om det stundtals var folkfest på Olimpico under förra säsongen så var det tydligt att något saknades. Romas sångstarka­ste och visuellt synligaste support supportrar som vanligtvis håller hus på läktarsekt­ionen Curva Sud bojkottade nämligen den egna klub klubbens hemmamatch­er. Konflikten är en mång mångbottna­d maktkamp men tog avstamp i en ny säkerhetså­tgärd som gjorde att den läktarsek läktarsekt­ion som förut var en delades upp i två. Frågan är om säsongen 16/17 blir lika färglös på läktaren. I skrivande stund har ingen lösning på problemet nåtts.

SKYTTELIGA­N

 ??  ?? FLORENZI
DE ROSSI
SALAH
ALISSON
MANOLAS
RÜDIGER
STROOTMAN
EL SHAARAWY
RUI
NAINGGOLAN
PEROTTI
FLORENZI DE ROSSI SALAH ALISSON MANOLAS RÜDIGER STROOTMAN EL SHAARAWY RUI NAINGGOLAN PEROTTI
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden