Ligabibeln

SÅSPELAR LAGET

-

’KÄNT OSS TVINGADE’

ÄRREDANENI­GÄNGET

SLÄPPT DUO TILL RIO Två spelare från klubben spelar OS för Tyskland. Det handlar om mittfältar­na Leon Goretzka och Max Meyer, som båda ingår i Horst Hrubeschs 18-mannatrupp.

Spelarnas OS-deltagande är något som inte direkt uppskattas av klubben.

”Vi har mer eller mindre känt oss tvingade att släppa spelarna på grund av vårt avtal med Bundesliga”, har sportchefe­n Christian Heidel sagt i intervjuer.

Skulle Tyskland gå långt i OS är risken överhängan­de att Goretzka och Meyer missar säsongens första ligamatch.

COACHEN!

Markus WEINZIERL

Lite osäkert med ny tränare och eftersom sportchef Christian Heidel signalerat att ”det blir ett nytt tak taktiskt koncept med Markus Weinzierl vid rodret.” I träningsma­tcherna under försäsonge­n har Weinzierl mest använt en 4-2-3-1-forma 4-2-3-1-formation med Huntelaar som spetsanfal­lare och med nyförvärve­t Embolo på hö högerkante­n. Weinzierls ambition är framför allt att få laget att ligga mer kompakt, att pressa mer som en enhet och därigenom inte bli lika enkelt att spela igenom som under föregående säsonger. ACKLIMATIS­ERAD Under försäsonge­n har klubben bland annat varit i Kina på träningslä­ger. Nyförvärve­t Naldo fanns med på resan och både gillade- och ogillade den.

”Det var väldigt varmt där och en ansträngan­de resa. Men bra för oss som lag att komma samman och lära känna varandra bättre. Jag känner mig redan accepterad som en i gänget.”

Naldo kom i sommar från Wolfsburg och har även ett förflutet i Werder Bremen. Han ses som ett bra tillskott och kommer säkert att gå rakt in i startelvan som en av två innerbacka­r. Född: 1974-12-28. Land: Tyskland. Antal säsonger: ny. Kom från: Augsburg 2016. Meriter: Tog upp Jahn Regensburg i Bundesliga 2 2012.

Ung och trots fyra säsonger i Augsburg relativt oprövad. Ådrog sig Augsburgfa­nsens vrede när han i intervju pratade om Schalke – trots att han då inte skrivit kontrakt med klubben.

SKYTTELIGA­N

 ??  ?? CAICARA
CHOUPO-MOTING
FÄHRMANN
NALDO
GEIS
HÖWEDES
GORETZKA
MEYER
HUNTELAAR
KOLASINAC
EMBOLO
CAICARA CHOUPO-MOTING FÄHRMANN NALDO GEIS HÖWEDES GORETZKA MEYER HUNTELAAR KOLASINAC EMBOLO
 ??  ?? Meyer.
Meyer.
 ??  ??
 ??  ?? Naldo.
Naldo.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden