Ligabibeln

SÅSPELAR LAGET

HÅLLKOLLPÅ!

-

ENOVÄNTADF­LYTT

ÅTEREFTERB­ENBROTTET

VALDE EUROPA Hetast i sommar? Möjligen superveter­anen Naldos oväntade övergång till ärkerivale­n Schalke 04.

Klubbchefe­n, gamle storspelar­en Klaus Allofs, säger i intervjuer att han var övertygad om att Naldo skulle förlänga sitt kontrakt, men spelaren själv säger att klubben inte gjorde tillräckli­gt för att behålla honom. Naldo hävdar att han tidigt hade anbud från två andra klubbar och när han inte hörde något från Wolfsburg så beslöt han sig för att signa för Schalke, som ska spela i Europa kommande säsong.

COACHEN!

Dieter HECKING

Född: 1964-09-12. Land: Tyskland. Antal säsonger: fyra. Kom från: Nürnberg 2012. Meriter: Tysk cupmästare med Wolfsburg 2014/15. Årets tränare i Tyskland 2015.

En av få som spelat både för Eintracht Braunschwe­ig och Hannover 96 – två bittra rivaler som avskyr varandra. Gjorde tränardebu­t i Verl – som sparkade honom efter 20 matcher.

RIKTIGADYR­GRIPAR

Varierade förra säsongen mellan 4-2-3-1 och 4-3-3 lite beroende på vilka spelare som fanns tillgängli­ga. Med en majoritet av spelare friska och i form vill Hecking spela ett 4-2-3-1 med offensiv balans. Ytterbacka­rna – oavsett vilka han väljer – är väldigt offensiva och då handlar det om för framför allt Gusta Gustavo att sjunka ned, så att balansen bibehålls. Förra säsongen var laget stundtals alldeles för öppet och, vilket innebar att motståndar­na kunde spela igenom lagdelarna och skapa målchanser. 196 CM MÅLMASKIN Bas Dost var glödhet säsongen 2014/15, då han pangade in 16 mål och blev fyra i skytteliga­n i Bundesliga. Men i januari, under vinteruppe­hållet, var olyckan framme. Under ett träningspa­ss i en duell med innerbacke­n Dante bar det sig inte bättre än att den 27-årige nederlända­ren bröt foten och tvingades till en fyra månader lång ofrivillig vila. Bas Dost gjorde förvisso comeback under senvåren, men det är först nu bjässen (196 cm) är helt återställd. Nya stordåd att vänta kommande säsong månne?

såklart. 22-åringen betraktade­s som ett underbarn i tonåren, men körde till slut fast i sin favoritklu­bb Schalke och kom till Wolfsburg på ett femårskont­rakt deadline day förra sommaren.

Trots att laget underprest­erade rejält gjorde Draxler en stark fjolårssäs­ong, vilket belönades med en plats i den tyska EM-truppen. Väl på plats i Frankrike fick Draxler stort förtroende från förbundska­pten Jogi Löw och imponerade stundtals stort.

En snabb, tekniskt skicklig spelare med förmåga att både

SKYTTELIGA­N

assistera till mål och komma till egna avslut. Han har dessutom höjt lägstanivå­n rejält.

Julian Draxlers framfart i Bundesliga och på den internatio­nella scenen har naturligtv­is inte gått spårlöst förbi. Ett fler tal Premier League-tungviktar­e, med Arsenal i spetsen, har försökt att locka över supertalan­gen, men som det ser ut nu lär han bli kvar i Wolfsburg, där han har en skräddarsy­dd roll som offensiv mittfältar­e.

Julian Draxler fanns med i tyska truppen som blev världsmäst­are i Brasilien 2014.

 ??  ?? VIEIRINHA
CALIGIURI
BENAGLIO
DANTE
GUSTAVO
DIDAVI
BRUMA
GUILAVOGUI
BAS DOST
RODRIGUEZ
DRAXLER
VIEIRINHA CALIGIURI BENAGLIO DANTE GUSTAVO DIDAVI BRUMA GUILAVOGUI BAS DOST RODRIGUEZ DRAXLER
 ??  ?? Bas Dost.
Bas Dost.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden