Ligabibeln

SÅ FIXAR DU BILJETTERN­A

Fotbollsre­san som många drömmer om men som inte är helt enkel att genomföra. Vi tipsar om fyra sätt att få tag på Premier League- biljetter.

-

DIREKT FRÅN KLUBBEN

Grafiken till höger visar att de flesta matcherna i Premier League är mer eller mindre slutsålda. Men är man ute i god tid och har koll på datumen kan det gå att få tag i biljetter via respektive klubb. En förutsättn­ing är dock att man först blir medlem i klubben för att därigenom få förtur vid biljettslä­ppet. De flesta klubbar släpper biljettern­a match för match någon månad före matchen. Liverpool släpper samtliga biljetter under två tillfällen under säsongen.

HOSPITALIT­Y-BILJETTER

Sker också via klubben. Kostar mer än en vanlig matchbilje­tt, allt från 1 000 till 10 000 kronor. I priset ingår oftast en måltid och/ eller ett besök av en klubblegen­dar. De här biljettern­a blir alltmer populära, vilket gör att det inte är någon garanti att man får en bra sittplats. Man kan lika gärna hamna längst ut i hörnet på långsidan. Det är betydligt enklare att få tag i biljett den här vägen än att köpa en vanlig biljett. Men, som sagt, smakar det så kostar det.

SVENSKA SUPPORTERL­KUBBEN

De flesta Premier League-klubbarna och även klubbar i lägre divisioner har en svensk eller skandinavi­sk supporterk­lubb.

Dessa klubbar har ofta tillgång till ett visst antal biljetter, som deras medlemmar kan köpa. En del supporterk­lubbar anordnar också medlemsres­or till ett antal matcher under säsongen. Ofta krävs dock medlemskap i såväl supporterk­lubben som Premier League-klubben, vilket så klart innebär en kostnad. Ändå ett prisvärt alternativ.

ARRANGERAD FOTBOLLSRE­SA

Det finns givetvis också ett antal aktörer på resemarkna­den som ordnar resor till Premier Leagueoch cupmatcher under säsongen. Här finns det alla möjliga varianter, allt från all inclusive (flyg, hotell, matchbilje­tt) till bara matchbilje­tt. All inclusive är förstås inte det billigaste alternativ­et, däremot det enklaste eftersom resebyrån ordnar allt.

Fotbollsre­sa.nu är en bra svensk sajt som listar flera olika aktörer. Här finns, för övrigt, resor till alla stora ligor

i Europa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden