Ligabibeln

MINIGUIDE TILL DE ÖVRIGA FYRA STORA LIGORNA

-

TYSKLAND

Här är det betydligt billigare att gå på fotboll än i till exempel Premier League, men när det gäller mästarklub­ben Bayern München är biljettern­a slutsålda månader i förväg, trots att hemmaarena­n Allianz Arena tar in 71 000 åskådare. De flesta lagen har onlineförs­äljning av biljetter, men det gäller att vara ute i god tid. TIPS: Det är enklare att fixa biljetter till Bayerns och Dortmunds cupmatcher. När det gäller ligamatche­r, så välj i stället Hertha BSC som sällan, eller aldrig, har fullsatt på sina hemmamatch­er.

FRANKRIKE

Vill du se Neymar, Mbappé och Cavani i aktion går det faktiskt om man är ute i god tid. Biljetter till Paris matcher går att köpa via hemsidans webbshop. De billigaste kostar drygt 300 kronor. TIPS: Det brukar vara fullsatt, eller snudd på fullsatt även när Paris spelar bortamatch­er, men när det gäller de andra lagen i Ligue 1 är det betydligt enklare att få tag i biljetter. Det är bara att gå in på respektive klubbs hemsida.

ITALIEN

Fotbollsin­tresset i Italien har sjunkit ganska dramatiskt de senaste åren, vilket innebär att det är lätt för fotbollstu­risterna att få tag i biljetter, och det gäller även för klassiska arenor som San Siro och Olympiasta­dion i Rom. Beställ biljetter på klubbarnas onlineshop­par, men se till att göra det i god tid. TIPS: Enklast är e-biljetter som köps via respektive klubbs hemsida. Betydligt bökigare och mer tidskrävan­de att köpa biljett på plats vid arenan.

SPANIEN

Camp Nou i Barcelona tar 99 000 åskådare och Bernabeu i Madrid 81 000, men med undantag för El Clàsico-mötena och matcherna mot Atletico Madrid är arenorna sällan fullsatta. Förra säsongen hade Barça i snitt 70 000 åskådare på hemmamatch­erna och Real Madrid 65 000. Enkelt att via klubbarnas hemsidor skaffa biljetter till valfri match. TIPS: Ticketmast­er.es är gångbart i sammanhang­et. Mer än hälften av La Ligaklubba­rna, inklusive Barcelona, Real Madrid och Atletico Madrid, säljer matchbilje­tter här.

 ?? Foto: IBL ?? Mbappe.
Foto: IBL Mbappe.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden