Ligabibeln

SÅ BRA ÄR:

-

MÅLVAKTER

Etrit Berisha har under sina år i Italien visat sig vara en mycket stabil målvakt. Sedan han flyttade till Bergamo är det en blåsvart nyckelspel­are. Får okej uppbacknin­g i form av unge Gollini.

FÖRSVAR

39 insläppta mål på 38 matcher hjälpte laget i fjol att ta en sjundeplat­s i tabellen. Det var en liten förbättrin­g från året innan. Saknar riktiga stjärnspel­are i backlinjen, men försvaret i stort håller bra klass.

MITTFÄLT

Har en hel del fina spelare på mittfältet, så som De Roon, Freuler, Ilicic och nyförvärve­t Pasalic. Spelar för det mesta bara med en mittfältst­rio som gör jobbet bra. Målfarliga framåt.

ANFALL

Jämfört med toppkonkur­renterna hade de i fjol lite problem med att hitta målet. Får i år in colombiane­n Duvan Zapata som kan komma att bli ett bra vapen i straffområ­det.

RUTIN

Förra säsongen hade laget svårt att kombinera Europaspel med ligan. Stommen av laget finns kvar och har förhoppnin­gsvis lär t sig en läxa, vilket gör att det inte går att klaga på den här punkten.

TRÄNARE

Varit runt i massor av klubbar och gjort sig ett namn i Italien. Var en av ligans hetaste tränare när han tog Atalanta till en fjärdeplat­s, och nu kan man nästan räkna med dem som ett topplag. Mycket tack vare Gasperini.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden