Ligabibeln

SÅ BRA ÄR:

-

MÅLVAKTER

Handanovic stod varenda Serie A-minut i fjol och blandade och gav en hel del. Bosniern är en av ligans fem, sex bästa på positionen, men upp till de allra bästa i världen har han en bit. Rutinerad som få.

FÖRSVAR

Såg oftast skapligt stabilt ut i fjol och bör knappast bli sämre nu. Intressant­a värvningar i Lazios försvarsch­ef de Vrij samt Kwadwo Asamoah som kommer som Bosman från Juventus.

MITTFÄLT

En lagdel som fungerade anständigt förra säsongen, men som rimligen bör bli ännu bättre nu. Framför allt blir det intressant att se vad prestigekö­pet Nainggolan kan bidra med. En hel del, tror vi.

ANFALL

Ser intressant ut. Skyttekung­en och lagkaptene­n Icardi r yktas ständigt till andra toppklubba­r, men är kvar och inget talar emot att han kommer att fortsätta leverera. Nye Martínez är spännande.

RUTIN

Finns det gott om – i samtliga lagdelar. Handanovic, Miranda, förvärven de Vrij och Nainggolan, EM- och VM-succén Perisic och målsprutan Icardi. Samtliga är vana vid hetluften.

TRÄNARE

Erfaren herre med drygt 20 år i branschen. Och har man tagit klubben tillbaka till CL efter sex långa och prövande år är man förstås stort respektera­d internt. Omvittnat taktiskt skicklig och duktig på att motivera sina spelare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden