Ligabibeln

SÅ BRA ÄR:

-

MÅLVAKTER

Här känns det inte helt tr yggt och det beror förstås på att ikonen Buffon lämnat. Szczesny hade förvisso bättre statistik än Buffon förra säsongen, men i viktiga matcher förlitade man sig ändå på Gigi.

FÖRSVAR

Starkt, såklart, men nog finns det vissa frågetecke­n kring lagdelen. Ärrade herrar som Chiellini och Barzagli kan, trots allt, inte trotsa naturlagar­na och ytterbacka­rna andas inte längre ”superklass”.

MITTFÄLT

Det finns nog bättre i världen, men inte i ligan. Imponerand­e bredd, massor av alternativ såväl centralt som på kanterna. Matuidi och Mandzukic spelade VM-final i sommar – men är långt ifrån givna.

ANFALL

Med värvningen av Ronaldo går det omöjligt att sätta ett annat betyg. Portugisen kan vara historiens vassaste målskytt och några ålderskräm­por har vi inte sett röken av. Kommer att få toppservic­e och kan nog komma upp i 40 ligamål.

RUTIN

Tappet av Buffon kan möjligen påverka, men inte så mycket att vi ens övervägt att sänka betyget. Truppen innehåller massor av spelare som upplevt allt från VM- och EM-finaler till Champions League-finaler.

TRÄNARE

Fyra ligatitlar och två CL-finaler på fyra säsonger är ett facit man inte skojar bort hur som helst. Enormt taktiskt skicklig och en grym matchcoach som har stärkt vinnarment­aliteten i klubben.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden