Ligabibeln

SÅ BRA ÄR:

-

MÅLVAKTER

Kanske den starkaste lagdelen av alla – givetvis under förutsättn­ing att superlöfte­t Donnarumma fortsätter att utvecklas. Har värvat Pepe Reina, som fyllda 35 alltjämt duger på denna nivå.

FÖRSVAR

Fungerade ändå skapligt i fjol och når nog samma nivå nu. Inget du skrämmer topplagen med, men om ambitionen är att slåss om den sista Champions Leagueplat­sen känns uppsättnin­gen helt okej.

MITTFÄLT

Det är långt ifrån det gamla Milan, då det kryllade av världsstjä­rnor i den här lagdelen (och inte bara där …). Unge Kessie har viss potential, men i övrigt är det ärligt talat ganska slätstruke­t.

ANFALL

Ett fler tal spelare med landslagsm­eriter och några som i ungdomen betraktade­s som talanger men inget riktigt ess i leken. Positiv utveckling på egna produkten Cutrone, som kan göra 15–17 ligamål.

RUTIN

Om man utgår från skalan 1–10 landar de flesta i truppen spelmässig­t på en sexa, någon eller ett par på en sjua, och det gäller även när det kommer till erfarenhet från stora och viktiga matcher. Inget riktigt vasst vapen, alltså.

TRÄNARE

Gattuso är en av de största fighters som skådats på en fotbollspl­an men ” Rino” är färsk i tränarbran­schen och materialet som står till hans förfogande är trots allt ganska begränsat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden