Ligabibeln

SÅ BRA ÄR:

-

MÅLVAKTER

Första reaktionen: uj, hur ska det här sluta? Helt nytt på positionen och särskilt tr yggt känns det ju inte. Osar inte toppklass om någon av dem.

FÖRSVAR

En uppsättnin­g som mestadels skötte sina åtaganden till full belåtenhet i fjol och som knappast ska behöva bli sämre nu. Stabila, rutinerade innerbacka­r och ytterbacka­r som är hyfsat starka i båda riktningar­na.

MITTFÄLT

Fungerade också utmärkt i fjol. Nu har förvisso viktige Jorginho försvunnit, men känslan inför säsongen är att han ska kunna ersättas åtminstone anständigt. Läge för Diawara att etablera sig.

ANFALL

Här finns speed och teknisk skicklighe­t så att det räcker och blir över. Mertens fick ta ett större ansvar och gjorde det med bravur. Insigne nyckeln med sina smarta passningar. Nye Verdi kan bli ett intressant tillskott.

RUTIN

Finns i mängder i (nästan) alla lagdelar. Skälet till att vi r ycker ett är målvaktern­a som ännu inte visat att de pallar tr ycket i Neapel.

TRÄNARE

Fick förvisso sparken från Bayern München förra säsongen, men har i övrigt en mer eller mindre fläckfri karriär. Verkat i många toppklubba­r och är stort respektera­d av allt och alla i branschen. Stabil pjäs med stor integritet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden