Ligabibeln

SÅ BRA ÄR:

-

MÅLVAKTER

Här finns det absolut inget att klaga på — tvärtom. Oblak är rimligtvis världens bästa målvakt. Han är världsklas­s på alla punkter. Reserven Adan har varit förstamålv­akt i La Liga länge.

FÖRSVAR

Släppte in minst mål i ligan i fjol, bara 22 stycken. Och det är inget ovanligt. Under Simeone har det inte varit många lag som tagit sig förbi den rödvita försvarsmu­ren där Godín styr och ställer.

MITTFÄLT

På mitten finns det flera skickliga spelare som är redo att gå in och göra jobbet som krävs. Saúl, Koke och Thomas är ett mittfält av yttersta världsklas­s. Bristen på förstklass­iga reserver drar ner betyget.

ANFALL

Att Antoine Griezmann valde att stanna var väldigt viktigt för Atlético Madrid. Han är en världsklas­sanfallare som kan leda laget till CL-finaler. I år har han även Costa vid sin sida en hel säsong.

RUTIN

Godín, Costa, Koke, Saúl, Griezmann och inte minst Simeone är alla vana vid att vinna matcher. Laget är alltid med och slåss om ligatiteln och går långt i Europaspel­et. Brist på rutin är inte ett problem.

TRÄNARE

Folk har slutat förvånas av Atletis magiker på tränarbänk­en. Han har, nästan på egen hand, tagit en hel klubb till en permanent topp. Ingen kan säga att Atlético inte är ett av världens bästa lag — och det kan man tacka Diego Simeone för.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden