Ligabibeln

SÅ BRA ÄR:

-

MÅLVAKTER

Som vanligt full koll på målvaktspo­sten. En etta som är bland de bästa i världen och en tvåa som skulle kunna stå i nästan vilket lag som helst. Ter Stegen tar ligamatche­r och CL, Cillessen tar Copa del Rey.

FÖRSVAR

Förra året hade de ligans näst bästa försvar och släppte bara in 29 mål. Till den här säsongen är försvaret knappast sämre. Föstavalen är världsklas­s. ”Andrakedja­n” är bättre än de flesta andra backlinjer i ligan.

MITTFÄLT

Har flera spelare som är solklara

Det som drar ner betyget är bredden. Barça hade hoppats mer på spelare som Rafinha, Gomes och Suárez. Blir intressant att se Malcom och Arthur.

ANFALL

99 gjorda mål på 38 ligamatche­r i fjol får man väl ändå säga är godkänt. I uppställni­ngen är det Messi och Suárez som är anfallare, men när Barça går till attack är alla anfallare. Utmanar på alla fronter och gör det omöjligt för motståndar­na.

RUTIN

Iniesta har flyttat och med honom försvann oersättlig rutin. Det ska däremot inte skada laget nämnvärt. Få nyförvärv betyder att nästan hela truppen var med och vann dubbeln i fjol.

TRÄNARE

Valverde hade en väldigt bra första

säsong. Många trodde Real Madrid skulle jogga hem ligan, i stället säkrade Barcelona titeln redan under hösten. Saknas bara en CL-framgång för max-betyg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden