Ligabibeln

SÅ BRA ÄR:

-

MÅLVAKTER

Tre målvakter har försvunnit. Hittills har två nya kommit in. Det är Sevillas tidigare andremålva­kt och bottenlage­t Las Palmas burväktare. Båda två har erfarenhet av La Liga och lär sköta sig okej.

FÖRSVAR

Det är ingen stjärnspäc­kad backlinje. Några breddspela­re har försvunnit och några har värvats. Men det vore fel att inte ge Getafe ett högt betyg. Bara två lag släppte in färre mål i fjol: Atlético och Barça.

MITTFÄLT

På pappret är detta absolut inget mittfält som ska vara med och utmana om Europaplat­ser. Det är mindre bra kvalitet och inte så mycket rutin. Men så är det ju inte papper som spelar fotbollsma­tcher.

ANFALL

Rodríguez visade förra året att han är en pålitlig anfallare. Nyförvärve­t Mata öste in mål i segundan i fjol, kan han ta ytterligar­e kliv är det ett stort kap. Getafes anfall ser på förhand ut att vara pålitligt.

RUTIN

Här tappar laget mycket. Det är många nyförvärv som ska bli samspelta och den där gamla storspelar­en som nästan alla spanska lag har saknas. Var nykomlinga­r i fjol, är tveksamt hur de klarar av år två.

TRÄNARE

Som nykomling slutade laget åtta. Det efter att bara ha släppt in 33 mål på hela säsongen. Ett lag nästan helt utan stjärnor och en klubb med små resurser. Upp till Pepe Bordalás om de ska upprepa bedriften i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden