Ligabibeln

SÅ BRA ÄR: MÅLVAKTER

-

Robles och Lopez är två målvakter som båda har hög potential. Ingen av dem har däremot fått den stabilitet som krävs för en pålitlig förstemålv­akt. Lopez börjar antagligen som etta, om än inte ohotad.

FÖRSVAR

Betis försvar får faktiskt nästan underkänt. Laget släppte in 61 mål förra året. Bara de tre lagen som åkte ur släppte in fler. Det som väger upp betyget är att de nu får en hel säsong med Bartra.

MITTFÄLT

Boudebouz, Tello, Inui och Joaquin är fina mittfältar­e. Dessutom har de värvat Carvalho som har erfarenhet av riktigt stora matcher, inte minst med landslaget. Det här är lagets absolut viktigaste lagdel.

ANFALL

León och Sanabria är bra anfallare. De är däremot inga anfallare som kommer bära Real Betis till en CL-plats. Förra året lyckades ändå laget göra 60 mål, så förhoppnin­gsvis kan anfallarna få hjälp även i år.

RUTIN

Senast Real Betis var ute och spelade fotboll i de europeiska cuperna slutade de tvärsist i ligan. Fem år har gått sedan dess och det har lär t sig av sina misstag. Marc Bartra och William Carvalho är spelare som bidrar med mer rutin.

TRÄNARE

2016/17 fick både Gus Poyet och Victor Sánchez sparken från klubben. In kom Las Palmas tränare Quique Setién, och det blev succé. Sjätteplat­sen i fjol är den bästa sedan laget blev fyra 2005.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden