Ligabibeln

SÅ BRA ÄR:

-

MÅLVAKTER

Borde inte Sevilla ha någonting att oroa sig för. Rico har i flera år spelat en majoritet av lagets ligamatche­r och gjort det bra. Vaclik har värvats in från Basel där han varit given förstemålv­akt.

FÖRSVAR

I fjol släppte laget in 58 mål och fick därmed en målskillna­d på minus nio. Den ihåliga defensiven kunde i slutändan kostat dem en Europaplat­s. Har nu förstärkt med Gomez och i hopp om förbättrin­g.

MITTFÄLT

Banega, Nzonzi och Sarabia är riktigt bra spelare. Om de bara ger Ganso fler chanser kanske han kan visa vad han går för. Mittfältet är Sevillas starkaste lagdel och det som gör dem konkurrens­kraftigt.

ANFALL

Förra året gjorde de bara blygsamma 49 mål – klart sämst bland de klassiska storlagen i ligan. Yedder och Muriel är duktiga anfallare, men inte så pålitliga. De avgör inte matcher på egen hand och har max en varsin 15-målsäsong i sig.

RUTIN

Här är det vissa spelare som bidrar mer än andra, och återigen är det mittfältet som man ska tacka. Nzonzi var med och tog VM-guld i somras och Banega har er farenhet av att vinna titlar.

TRÄNARE

Machin var den första tränaren någonsin att ta upp Girona till La Liga. Väl där stod de för en makalös säsong och slutade tia. Det här blir hans första uppdrag i en storklubb. Nu ställs helt andra krav.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden