Ligabibeln

SÅ BRA ÄR:

-

MÅLVAKTER

På målvaktssi­dan ser det bra ut. Brassen Neto är ingen världsstjä­rna, men det är en målvakt som Valencia kan förlita sig på. Reserven Doménech är tillräckli­gt bra.

FÖRSVAR

Hade ett av ligans bästa försvar förra året. Gaya, Gabriel, Garay och Montoya är en bra backlinje. En blandning av rutin och ungdomlig välvilja. Har spännande talanger som är redo att visa upp sig.

MITTFÄLT

En av de starkaste lagdelarna som dessutom fått förstärkni­ng i Wass. Centralt ser det väldigt stabilt ut. Kompletter­as av fler talet yttrar som bara väntar på att få sitt stora genombrott. Se upp för Torres.

ANFALL

Har tre anfallare som alla skulle kunna starta i de flesta topplagen i Spanien. Kompletter­ar även varandra bra. Den tunge Zaza, den tekniske Rodrigo och den rivige Mina. Kommer rassla i näten i år.

RUTIN

Efter att varit utanför europeisk cupfotboll i två år är laget tillbaka i Champions League. De flesta nyckelspel­arna i laget är vana vid att blanda ligaspel med Europaspel, vilket kommer bli den stora utmaningen den här säsongen.

TRÄNARE

Han behövde bara en försäsong och sedan hade han åter gjort Valencia till en fruktad motståndar­e. Förväntnin­garna är nu höga på Marcelino och alla undrar om han är bra nog att upprepa bedriften. Gör Champions League-debut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden