Ligabibeln

SÅ BRA ÄR:

-

MÅLVAKTER

Asenjo är en stabil förstamålv­akt i ligan och kan leda laget till en placering på den övre halvan. Med liga-, cup- och Europaspel är det dock hårt matchande och andremålva­kten Fernéndez har tidigare visat att han kan hoppa in om det behövs.

FÖRSVAR

Det var inte tack vare försvaret som Villarreal knep en femteplats förra året. 50 insläppta var överlägset flest av topp fem-lagen. Finns mycket rutin och tillräckli­gt med skicklighe­t.

MITTFÄLT

Tjerysjev, Castillejo, Trigueros och nu även Cazorla är spelare som utgör ett riktigt fint mittfält. Det är långt ifrån det finaste La Liga har att erbjuda, men det är inte många andra klubbar som bräcker det.

ANFALL

Plockat in två nya anfallare: Toko Ekambi och Moreno. Mycket hänger på dem nu, levererar de inte blir det hett om öronen hos klubbledni­ngen som betalat nästan 400 miljoner kronor för dem.

RUTIN

Här skulle man absolut kunna argumenter­a för att de bara förtjänar Men med tanke på vad förväntnin­garna är på laget får det ett extra Här finns spelare som är vana vid att vinna matcher.

TRÄNARE

Javier Calleja tog över i omgång sex när klubben låg på 14:e plats. På tre matcher tog han upp laget på europaplat­s, och den platsen tappade de aldrig. Får se vad han går för ”det svåra andraåret”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden