Ligabibeln

SÅ BRA ÄR:

-

MÅLVAKTER

Hradecky var en av ligans bästa målvakter i fjol. Om inte den säsongen bara visade sig vara ren tur så ska inte Leverkusen­fansen sörja försäljnin­gen av Leno. Bakom honom finns en rutinerad Özcan.

FÖRSVAR

I försvaret finns både rutin och ung talang. Och resultatet blir strax över godkänt. Vill Leverkusen på allvar utmana om förstaplat­sen räcker det inte med ett bra försvar, det måste vara felfritt. Flera offensiva ytterbacka­r.

MITTFÄLT

Har flera defensiva mittfältar­e av hög klass, och mängder av offensiva mittfältar­e av mycket hög klass. Dock saknas det spelare som kan knyta ihop det hela. Hur som helst är mittfältet den starkaste lagdelen.

ANFALL

Två pålitliga målskyttar. Volland har länge varit en av de hetaste anfallarna i ligan och kan göra mål från ingenstans. Alario är en mer traditione­ll nia som öst in mål i Argentina. Finske Pohjanpalo är ett okej tredjeval.

RUTIN

Lagets kärna har varit på plats länge och bör vara samspelt. Baumgartli­nger och bröderna Bender får stå för rutinen medan nya stjärnor som Brandt, Havertz och Bailey får stå för briljansen. En bra mix.

TRÄNARE

Herrlich har väldigt lite rutin som A-lagstränar­e. Trots det stod Leverkusen för en bra säsong i fjol. Tysken kommer dock att sättas på prov nu när de ska blanda ligaspel med Europa League.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden